Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Ciemos pie brāļiem Auzāniem

Jānis un Atis Auzāni rīko Latgales mūzikas festivālu, kas 1.augustā notiks Līvānos

Tas nav nekāds pārsteigums! Brāļi Auzāni ar mūziku ir saistīti ļoti cieši. Atis tieši pirms gada nodibināja Daugavpils oranžo kori, kas pērn TV3 šovā Koru kari izcīnīja uzvaru. Jānis korī dziedāja un bija (un joprojām paliek) tā menedžeris. Nu viņu abu firma Sound Systems rīko pirmo lielo muzikālo pasākumu.

Kāpēc ideja par festivāla rīkošanu radusies tieši tagad? Viens no svarīgākajiem iemesliem — Latgales pusē šogad vispār nenotiek neviens vērienīgs pasākums, par festivāliem nemaz nerunājot. Turklāt, tā kā abi brāļi ir dzimuši līvānieši, gribējies dzimtajā pilsētā uztaisīt kaut ko paliekošu, piemēram, festivālu, kas varētu kļūt par ikgadēju tradīciju. Būtiski, ka brāļi paši var nodrošināt festivālu gan ar visu nepieciešamo skaņu aparatūru, gan skatuvēm.

Galvenais princips festivāla organizēšanā — lai tas nebūtu pārsmalcināts. "Mēs cenšamies, lai būtu vienkārši un sirsnīgi, bez uzspēlētām lietām. Galu galā cilvēki brauc pie mums ar Ati ciemos. Tā arī šo pasākumu centīsimies veidot," uzsver Jānis.

Kur ir tā sala?

Jānis un Atis atminas, ka reiz, pirms gadiem divdesmit, festivāla norises vietā Zaķu salā notikušas motokrosa sacensības un, būdami bērni, viņi tās gājuši skatīties. Pēdējos gados te gan nekas nav noticis, un sala ir pamatīgi aizaugusi ar zāli, taču, pateicoties Līvānu novada domes atbalstam, ir sakopta lielajam pasākumam. Tagad Zaķu sala esot ļoti omulīga un radot mājīguma izjūtu. Brāļi ir pārliecināti, ka uz plašās salas gana daudz vietas varētu būt arī pieciem tūkstošiem apmeklētāju — protams, ja vien tik daudz sabrauks.

Abus ļoti izbrīnījis fakts, ka pat ilggadējie līvānieši nav zinājuši salas nosaukumu un jautājuši, kur tā atrodas. "Brīžiem šķiet, ka es to nosaukumu esmu izdomājis. Taču to, ka tā ir Zaķu sala, noskaidroju kartēs," atzīstas Jānis. Brāļi gardi smej — iespējams, pateicoties festivālam, sala beidzot būs tikusi pie vārda.

Uz salas būs vieta ne tikai publikai — te varēs novietot arī mašīnas un celt teltis, turklāt bez maksas. Savukārt, rūpējoties par drošību, pasākuma teritorijā nedrīkstēs ienest alkoholu. "Gribam, lai festivāla apmeklētāji varētu izbaudīt pasākumu bez bažām par savu drošību. Tādēļ būs arī somu kontrole," brīdina Jānis. Tie, kuri ieradīsies uz festivālu, varēs neraizēties par salas atrašanu — pilsētā būs izvietotas norādes, kurp jābrauc.

Atteikt nevar


"Šis ir Latgales mūzikas festivāls, tāpēc programmā būs daudz šīs puses grupu — Bez PVN, Dabasu Durovys, Elpa, Laimas muzykanti, Likteneigais pagrīzīņs iz Vainovu (L.P.I.V.). Uzstāsies arī Rīgas grupas Restauratori un ak69," stāsta Atis. Auzāni aicinājuši dalībniekus, tie arī varējuši pieteikties paši. "Nepieteicās — tātad paši vainīgi!" viņš smejas.

Brāļi ir gandarīti, ka piedalīties festivālā nav atteicies neviens no aicinātajiem māksliniekiem: "Liene Šomase, Lauris Reiniks un Igo, kurš neapšaubāmi ir viena no latviešu mūzikas leģendām, piekrita uzreiz. Mums jau atteikt nevar," Jānis smaida. Gribējuši aicināt arī Andri Ērgli, taču Atim neesot izdevies viņu sazvanīt. "Nekas, nākamreiz," brāļi spriež.

Dienas koncertā sevi parādīt varēs jaunās grupas, savukārt populārākie mākslinieki muzicēs vakara koncertā, kas sāksies plkst.19. Viesu vidū būs arī pats Atis ar Daugavpils oranžo kori, kas tieši šajās dienās svin gada jubileju. Tātad apmeklētāji pilnīgi noteikti drīkst nākt ar tortēm un vērtīgām dāvanām.

Lai koncerts būtu dinamisks, katram māksliniekam spēlēšanai tiks atvēlēta apmēram pusstunda. "Protams, ja publikai viņi patiks, nost no skatuves nedzīsim!" brāļi sola.

Būs arī DVD

Festivāla organizēšanas pasākumi esot sadalīti kristīgi. "Kašķējamies visu laiku," Atis smejas, komentējot abu attiecības. Jānis piebilst: "Abi esam vienādi nejauki, tāpēc strīdi ir neizbēgami." Taču tieši tā iespējams sasniegt labāko rezultātu. "Strīdos dzimst patiesība!"

Atis būs abu koncertu skaņu režisors. Jānis komentē — viņš Latvijā nevarot iedomāties nevienu cilvēku, kurš labāk par Ati tiktu galā ar sarežģīto skaņu pulti. Savukārt Jānis biežāk būs sastopams aizskatuvē, rūpējoties, lai viss ritētu bez aizķeršanās. "Mēs jau esam tikai aisberga redzamā daļa, jo talkā nākuši gandrīz visi mūsu koristi un draugi," brāļi uzsver.

Pasākuma vadītāja lomu gan šoreiz neviens no viņiem neuzņemsies, lai gan kora koncertos to darot labprāt. Tādēļ šo festivālu uzticēts vadīt pieredzējušajam šovmenim dziedātājam Laurim Reinikam.

Biļetes uz pasākumu jau tagad var iegādāties Līvānu kultūras centrā, tās varēs nopirkt arī pasākuma norises vietā. Pasākums tiks ierakstīts DVD — tā būs pateicība māksliniekiem, kuri piedalīsies koncertā, turklāt tas būs lielisks materiāls, ko rādīt nākamā festivāla iespējamajiem sponsoriem. Šoreiz tādu nav, tādēļ atlicis vien paļauties uz saviem līdzekļiem un masu mediju atbalstu. "Tur, augšā, esam vienojušies, ka laiks būs labs," Jānis smaida. Atis iesaka — cilvēkiem vien atliek saposties un šajā dienā atbraukt pie viņiem ciemos: "Ļoti ceram, ka ar šo festivālu mums izdosies skatītājus uzlādēt ar pozitīvām emocijām!"

***

Pirmais Latgales mūzikas festivāls

Līvāni, Zaķu sala, 1.VIII no plkst.15.

Biļetes: līdz koncerta dienas plkst.17 — Ls 3, koncerta dienā pēc plkst.17 — Ls 4.

Sīkāka informācija — www.soundsystems.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ineses Galantes fonds nodibina Baltijas balvu

Ineses Galantes fonds” sadarbībā ar trīs Baltijas valstu – Latvijas, Lietuvas un Igaunijas – sabiedriskajām un izglītības organizācijām, profesionālajām asociācijām un diplomātiskajiem p...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja