Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Doniceti operas Lucia di Lammermoor titullomā debitēs Inga Šļubovska

8. septembrī, G. Doniceti operas Lucia di Lammermoor iestudējuma titullomā debitēs Inga Šļubovska – Latvijas Nacionālās operas soliste, kuru līdz šim režisori lutinājuši ar maigajām un asprātīgajām varonēm, informēja Operas pārstāve Ieviņa Ancena.

Ingas Šļubovskas partneris Edgardo šajā izrādē būs turku tenors Murats Karahans, bet pie diriģenta pults – Valdis Butāns. 

Iestudējumu 2012. gadā veidojis režisors Andrejs Žagars, scenogrāfs Andris Freibergs, kostīmu māksliniece Kristīne Pasternaka, gaismu mākslinieks Kevins Vins-Džonss, un jau sākotnēji tas izpelnījies ne tikai Latvijas skatītāju simpātijas, bet guvis arī starptautisku atzinību: ne velti opera iekļauta starptautiskajā projektā Labākā Eiropas opera 2012, kas vēsta par labākajiem operu iestudējumiem 2011. un 2012. gadā gan plašāk, gan mazāk pazīstamos Eiropas opernamos.

"Jau noskatoties pirmās izrādes, pārņēma nemaldīga vēlme: arī es gribu dziedāt Lučiju! Vēlos šo pērli savā lomu lādītē! Ja Lučiju var nodziedāt, iespējams arī viss pārējais," atklāj Inga Šļubovska. Viņas liriskajam soprānam Lučijas loma ir jauna un vērtīga pieredze: "Nekad neesmu ilgojusies dziedāt Tosku vai Aīdu, kas ir īsti dramatiskas lomas. Tomēr pēdējā gada laikā, pateicoties manām brīnišķīgajām skolotājām Anitai Garančai un Margrētai Honigai, balss tehnika attīstījusies tiktāl, lai sagatavotu fiziski grūto lomu."

Dziedātāja atzīst, loma nākot īstajā laikā un vietā. 'Vēl pirms dažiem gadiem nevarētu to piesātināt ar tādām emocijām, kādas šobrīd manī mājo. Ir uzkrāta pamatīga emocionāla bagāža, tāpēc jaunajā lomā būs, ko teikt. Protams, satraukums ir! Tikko uzlaikoju Lučijas kostīmus, arī sarkano, asiņaino tērpu, un uzreiz iejutos Lučijas tēlā – tādas emocijas…"

Lučijas loma nav vienīgais jaunums, kas Ingu Šļubovsku gaida jaunajā sezonā. Amizantajā Figaro kāzu iestudējumā, ko veidos argentīniešu režisors Marčello Lombardero, dziedātāja turpinās lirisko varoņu līniju, iestudējot ņiprās un prātīgās Suzannas lomu. Tai sekos Sofija Rožu kavalierī, par kuru dziedātāja saka: 'Brīnišķīga loma – skaistāka vairs nevar būt. Es mīlu Riharda Štrausa mūziku!"

Inga Šļubovska piedalīsies arī koncertos Operetes karuselis, bet par Princeses lomu S. Prokofjeva operas Mīla uz trim apelsīniem jauniestudējumā saka: "Beidzot arī man būs kāda loma krievu valodā!" Nevainojamās latviešu valodas dēļ neviens pat nevar iedomāties, ka dziedātājas vectēvs bijis ukrainis un vecmāmiņa – krievu tautības sieviete.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja