Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Dzintaru koncertzālē Brīvdienu mūzikas rudens ciklu atklās trio Art-i-Shock

Dzintaru koncertzāles Brīvdienu mūzikas rudens ciklu 30. septembrī plkst. 14 atklās kameransamblis trio Art-i-Shock, informēja koncertāzāles pārtsāvis Mārtiņš Pučka.

Trio Art-i-Shock ir viens no meistarīgākajiem, oriģinālākajiem un ievērojamākajiem Latvijas kameransambļiem ar Eiropas mērogā unikālu, neparastu instrumentu sastāvu. Kopš tā pastāvēšanas sākotnes 2011. gadā trio spēlē trīs izcilas mūziķes ar atšķirīgām personībām un temperamentiem – pianiste Agnese Egliņa, sitaminstrumentāliste Elīna Endzele un čelliste Guna Šnē. Ansambļa nosaukumā iešifrēta tiekšanās pēc mākslinieciskas pilnības, vēlme klausītājus pārsteigt, iepriecināt un dažreiz draudzīgi provocēt. Smalks humors, spēles elements, radošs šoks kā jaunrades un sevis jaunatklāšanas pirmstāvoklis.

Dzintaru koncertzāle, būdama viena no labākajām Ziemeļeiropas koncertzālēm, 2018. gadā ieviesa jaunu sadarbības veidu ar Latvijas mūziķiem – aicinot kļūt par koncertzāles pastāvīgajiem rezidentiem. Pirmais konkursā uzvarēja trio Art-i-Shock, kļūstot par Dzintaru koncertzāles rezidējošiem māksliniekiem 2018./2019. gada sezonā. Šajā laikā mūziķēm no Art-i-Shock būs iespēja īstenot piecas koncertprogrammas, un dalība ciklā Brīvdienu mūzika ir viņu pirmā viesošanās uz Dzintaru koncertzāles skatuves kā koncertzāles rezidējošajiem māksliniekiem.

Runājot par gaidāmo koncertu un rezidenci Dzintaru koncertzālē, trio mūziķes uzsver: “Ar koncertu ciklā Brīvdienu mūzika aizsāksies trio Art-i-Shock rezidences sezona Dzintaru koncertzālē 2018./2019. gada sezonā, tāpēc šajā koncertā vēlamies pieteikt mūsu rezidences sezonas plānoto daudzveidību un arī trio Art-i-Shock darbības daudzpusīgo spektru. Dzirdēsiet kaleidoskopisku pastaigu no mūsu zelta repertuāra – populāras M. Ravela, Z. Liepiņa un Č. Koreas melodijas trio Art-i-Shock versijā, kā arī pavisam jaunu latviešu komponistes M. Pētersones darbu, fragmentu no Andra Vecumnieka trīskāršā koncerta ar orķestri, kā arī A. Pjacollas, komponista, ar kuru 2011. gadā sākās trio Art-i-Shock darbība, skaņdarbus.”

Nākamais cikla Brīvdienu mūzikas koncerts notiks 28. oktobrī, un tajā tiksimies ar leģendāro ģitāristu un mūziķi Aivaru Hermani, bet bungu un dūdu grupu Auļi Dzintaru koncertzālē viesosies 25. novembrī.

Cikla Brīvdienu mūzikas stundu garajos koncertos tiek gaidītas ģimenes, jaunieši vai seniori, kuri vēlas apmeklēt koncertu dienas gaišajā laikā. Tāpat kā iepriekšējā gadā cikla Brīvdienu mūzikas koncertus vadīs atraktīvais, publikas un koristu iemīļotais diriģents Jānis Ozols. Viņš koncertus veido kā sarunu ar māksliniekiem par mūziku un dzīvi.

Demokrātiskiem koncertiem arī demokrātiskas biļešu cenas – tikai 9 eiro un 50 centi. Bet abonements uz trim pirmā pusgada koncertiem maksā tikai 21 eiro, un tas ir pieejams visās Biļešu paradīzes tirdzniecības vietās. Savukārt Dzintaru koncertzāles restorānā Maestro ikvienam koncerta apmeklētājam, koncerta dienā, būs iespēja baudīt vēlās brīvdienu brokastis jeb branču par īpašu cenu – 15 eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja