Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Dzintaru koncertzālē izskanēs piecu koncertu cikls ģimenēm ar bērniem

Dzintaru koncertzāle sagatavojusi piecu koncertu ciklu ģimenēm ar bērniem dažādās vecumu grupās, lai mazie un lielie klausītāji varētu kopā nedēļas nogalēs ļauties muzikāliem un izglītojošiem stāstiem, informēja koncertzāles pārstāvji.

Sākot no 7. novembra, piecas svētdienas līdz 5. decembrim notiks koncerti ģimenēm ar bērniem no 2 gadu līdz pat pusaudžu vecumam.

7. novembrī populāri mūziķi mazos un lielos klausītājus aizraus fantāzijas pilnos ceļu satiksmes piedzīvojumos programmā Brumm, brumm auto brauc! Programma paredzēta pirmsskolas vecuma bērniem, iepazīstinot viņus ar ceļu satiksmes noteikumiem aizraujošā veidā – tēli Luksofors un Šlagbauma kungs uzmanīgi seko līdzi antīkiem un jauniem, ātriem un ne tik ātriem auto un to uzvedībai ceļu satiksmē. Aija Andrejeva iejutīsies Vabolītes lomā, Jānis Aišpurs – ašās Formula 1 sacīkšu automašīnas lomā, Juris Kaukulis – Traktora, bet Ilona Bagele – Volgas lomā. Izrādē piedalās arī dejotājs Ruslans Kurlovičs, attēlojot automehāniķi Viktoru, un pianists Raimonds Patrauskis. Stāstniece – Karina Bērziņa.

Savukārt 14. novembrī bērniem tiks rādīta bagātā dziesmu pasaule – gan latviešu tautas dziesmas un latviešu komponistu oriģināldziesmas bērniem; gan melodijas no animācijas filmām un mūzikliem; gan popmūzikas hiti skanēs programmā Populāras melodijas no multfilmām, mūzikliem un tautasdziesmas. Populārās melodijas izdziedās grupa Tautumeitas un jauniešu elks Ralfs Eilands. Programmā piedalās arī solisti Marlēna Keine (soprāns) un Juris Jope (tenors), Uģis Krišjānis (taustiņi) un stāstniece Karina Bērziņa.

21. novembrī mazos klausītājus gaidīs Ezītis, kas negadījuma dēļ nokļūst lielpilsētā. Programmā Ezītis lielpilsētā galvenais tēls Ezītis redz, ka pilsētā dzīve rit citādi nekā viņa mežā. Ezīti pilsētā sagaida visai bīstami piedzīvojumi, bet beigu beigās viņš atradīs ceļu uz mājām. Aktieri, dejotāji, dziedātāji un pat ielu muzikants uzburs pilsētas situācijas un varoņa pārdzīvojumus.

28. novembrī programmā Brīnumainās balsis tiks atklātas cilvēka balss bagātās krāsas solodziedājumā un ansamblī. Rīgas Doma kora skolas audzēkņi un operas mākslinieki – Evija Martinsone, Nauris Indzeris un Ilona Bagele – iepazīstinās ar cilvēka balss plašo spektru, sākot ar bērnu balsīm populārajā mūzikā, kā arī ar spožo soprānu un tenoru, samtaino un zemo mecosoprāna balsi klasiskajā mūzikā. Atis Ieviņš demonstrēs rokmūzikas dziedātāju balss nianses un dziedāšanas veidus, savukārt vokālā grupa Latvian Voices plašā spektrā atainos daudzbalsīgās dziedāšanas tradīcijas.

5. decembrī plkst. 12.00 aizkustinošs piedzīvojums visai ģimenei – pasaulslavenā rakstnieka Antuāna de Sent-Ekziperī apbrīnojamais stāsts par zēnu no citas planētas Mazais Princis, kurš savos piedzīvojumos iegūst ne tikai mācības par pasauli, bet arī jaunas atklāsmes par cilvēkiem sev apkārt. Muzikālais ceļojums skatītājus aizvedīs uz dažādām planētām – no lepnā Karaļa planētas līdz pat Zemei, kur Mazais princis satiks avarējušas lidmašīnas pilotu un viedo Lapsiņu un izzinās pieaugušo pasaules dīvainības, iegūstot dzīves lielākās atziņas par draudzību, mīlestību un atbildību, par savstarpējo attiecību daudzveidību un sarežģītību. Sirsnīgajā ceļojumā bērni dosies kopā ar dziedātājiem Tomu Kursīti, Kalvi Kalniņu, Elzu Rozentāli un Baibu Renerti, bet krāšņās kustībās ieraudzīs mūsdienu deju grupu Ruslana Kurloviča vadībā.

Koncertu cikls notiek ar Valsts kultūrkapitāla fonda (VKKF) atbalstu projekta Koncerts ļoti īpašiem cilvēkiem. Aktivitāšu komplekss cilvēkiem ar autiskā spektra traucējumiem (AST) un citām uztveres grūtībām ietvaros.

Koncertus ģimenēm ar bērniem, saskaņā ar valstī spēkā esošajiem noteikumiem varēs apmeklēt

  • pieaugušie ar derīgu Covid-19 vakcinācijas un pārslimošanas apliecinošu sertifikātu;
  • bērni līdz 12 gadu vecumam bez Covid-19 testa;
  • bērni, kuri sasnieguši 12 gadu vecumu – uzrādot Covid-19 vakcinācijas, pārslimošanas vai testēšanas sertifikātu, vai laboratorijas izziņu par pēdējo 72 stundu laikā veiktu negatīvu testu, kas veikts izglītības procesa ietvaros.
  • Apmeklētājiem jālieto mutes un deguna aizsegs, izņemot bērnus līdz 7 gadu vecumam.

Koncertu cikla biļetes pieejamas Biļešu paradīzes kasēs, www.bilesuparadize.lv un Dzintaru koncertzāles kasēs.


 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja