Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Dzintaru koncertzālē šodien uzstāsies Ksenija Sidorova un Pāvo Jervi

Šodien, 14. augustā plkst. 20 Dzintaru koncertzāle uzstāsies virtuozā akordeoniste Ksenija Sidorova un pasaulslavenais diriģents Pāvo Jervi ar Igaunijas festivāla orķestri, informēja koncertzāles pārstāvis Mārtiņš Pučka.

Koncertā Ksenijas Sidorovas izpildījumā baudīsim rietumu pasaulē slavenā igauņu komponista Erki Svena Tīra akordeona koncertu Prophecy

Programmas turpinājumā mākslinieki klausītājiem atskaņos arī divus Dmitrija Šostakoviča skaņdarbus – Astoto stīgu kvartetu pārlikumā orķestrim un Pirmo simfoniju fa minorā. Koncerts būs veltīts Igaunijas simtgadei un Igaunijas prezidentūrai Eiropas Savienības Padomē.

Par “akordeona princesi” kronētā Ksenija Sidorova kļuvusi par sava instrumenta vēstnesi pasaulē, pārkāpjot žanru robežas un ar savu meistarību un personības šarmu uzrunājot klausītājus visā pasaulē. 2016. gadā Ksenija parakstīja ekskluzīvu līgumu ar vienu prestižākajām mūzikas ierakstu izdevniecībām Deutsche Grammmaphon.

Ksenija Sidorova ar izcilību ieguvusi maģistra grādu Londonas Karaliskajā Mūzikas akadēmijā un saņēmusi daudzus apbalvojumus, tostarp Londonas Mūziķu ģildes Sudraba medaļu, Meizijas Luisas balvu, kā arī bijusi pirmā akordeoniste, kura saņēmusi godpilno Mūziķu ģildes Prinča balvu. 2012. gada maijā Ksenija pirmā ieguva Brīna Tervela fonda starptautisko godalgu. Māksliniece regulāri uzstājas ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri un Sinfonietta Rīga, ir sniegusi koncertus Londonas Karaliskajā Svētku zālē, Pērsela zālē, Bristoles Kolstona zālē, debitējusi Lucernas festivālā, Bergenas festivālā, Cēsu Mākslas festivālā un citos festivālos Apvienotajā Karalistē, Francijā, Šveicē un Itālijā.

Igauņu diriģents Pāvo Jervi ir slavenās Jervi mūziķu dzimtas pārstāvis (tēvs – diriģents Nēme Jervi, māsa – flautiste Marika Jervi, brālis – diriģents Kristjans Jervi.) Šobrīd viņš ir viens no ievērojamākajiem savas paaudzes diriģentiem, kurš regulāri uzstājas ar pasaules izcilākajiem orķestriem. Starp nesenākajām sadarbībām izceļama uzstāšanās Milānas La Scala, koncerti ar Vīnes simfoniķiem, Budapeštas festivāla orķestri, Berlīnes Staastkapelle, Cīrihes Tonhalle orķestri, Romas Nacionālās akadēmijas Santa Cecilia orķestri. Pāvo Jervi saņēmis prestižākās klasiskās mūzikas balvas, piemēram, Echo, Grammy, BBC Music Magazine, Diapason, Gramaphone un citas.

Igaunijas festivāla orķestris ir diriģenta Pāvo Jervi lolojums. Tas ir Pērnavas mūzikas festivāla rezidējošais orķestris, kurā muzicē ārzemju kolektīvu vadošie mūziķi un igauņu talanti. 2018. gada janvārī plānota Igaunijas festivāla orķestra koncerttūre pa vairākām Eiropas galvaspilsētām.

Biļetes uz koncertu pieejamas Biļešu Paradīzes tirdzniecības vietās un internetā.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja