Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Dzintaru koncertzālē uzstāsies pianistes Linda Leine un Darja Maršiņina

12. oktobrī plkst. 19 Dzintaru koncertzāle aicina uz Rudens kamermūzikas festivāla koncertu. Divas izcilas pianistes Linda Leine (Latvija) un Darja Maršiņina (Krievija), kuras satikušās studijās Hamburgā, Dzintaru koncertzāles unikālajā akustikā atskaņos skaistākos Vaska, Šūberta un Stravinska klavieru duetus, ziņoja Dzintaru koncertzāles sabiedrisko attiecību vadītājs Mārtiņš Pučka.

Lindas Leines un Darjas Maršiņinas duets piedzima Hamburgā 2013. gadā, abām talantīgajām pianistēm piedzīvojot brīnumaino mūzikas saskanību, kurā satiekas radniecīgas dvēseles ar vienotu māksliniecisko ideju. Viņas satikās pianistes Lilijas Zilberšteinas klavierdueta klasē, ansambļa spēles noslēpumus vēlāk izzinot arī brāļu Hansa Pētera un Folkera Štenclu vadībā. Lindas un Darjas repertuārs aptver  skaņdarbus klavierēm solo, četrrocīgi un divām klavierēm kopā. Duets uzstājies Vācijā, Itālijā, Čehijā, ASV, viņas spēlējušas arī meistarklasēs pie klaviermūzikas metra Andrāša Šifa. 2015. un 2017. gadā abas pianistes bija aicinātas prezentēt savas programmas prestižajā Šlēsvigas-Holšteinas mūzikas festivālā, bet par neatsveramu pianistes sauc pieredzi, kas šovasar gūta, viesojoties klaviermūzikas metra Andrāša Šifa meistarklasēs un festivālā Šūbertiāde.

Muzicējot klavieru duetā, pianisti uz skatuves un mūzikā ir tik cieši saistīti, ka šādam tandēmam lielākoties piekrīt vai nu asinsradinieki, vai arī laulātie draugi. Pianistes Linda Leine un Darja Maršiņina nav nedz māsas, nedz arī radinieces, taču mākslinieces atzīst, ka savstarpējā sapratne un uzticēšanās, kāda abu starpā dzimusi, ir reta un nozīmīga dāvana.

Romantiskais Francis Šūberts un nemierīgi pedantiskais Igors Stravinskis duetam ir īpaši komponisti. “Gan Šūberta grandiozais Divertisments, gan arī Remažora rondo pieder koncertrepertuāra retumiem, kas ir jādzird,” uzsver Linda Leine. Savukārt par neoklasicisma virsotni dēvētais Stravinska Koncerts divām klavierēm ir teju neizsmeļams opuss, kurā katrreiz izdodas saklausīt jaunas šķautnes. Pirmo albumā ieskaņoto programmu, ko aizvadītajā gadā klajā laidis apgāds Es-dur, papildina arī latviska krāsa – tai savu īpašu svētību un piekrišanu devis komponists Pēteris Vasks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja