Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Dzintaru koncertzālē uzstāsies vijolniece Vineta Sareika

Sestdien, 13. maijā, plkst. 19 atjaunotajā vēsturiskajā Dzintaru koncertzālē cikla Dzimuši Latvijā koncertā uzstāsies izcilās latviešu vijolniece – starptautisku konkursu laureāte un pasaulslavenā stīgu kvarteta Artemis pirmā vijole – Vineta Sareika, informēja koncertzāles pārstāvis Mārtiņš Pučka.

Kopā ar viņu koncertā uzstāsies Liepājas Simfoniskais orķestris vācu diriģenta Luca Kēlera vadībā, atskaņojot Maksa Bruha Pirmo vijoļkoncertu un Fēliksa Mendelszona Trešo simfoniju laminorā.

Koncerta apmeklētājiem būs unikāla iespēja dzirdēt, kā mūsu izcilās vijolnieces rokās skan autentiska 1683. gadā darinātā Antonio Stradivari vijole, kuru viņai uz vairākiem gadiem aizdevis Ruggieri fonds Šveicē

Vijolniece Vineta Sareika ir vairāku konkursu, tostarp prestižā Beļģijas Karalienes Elizabetes (2009) konkursa, laureāte un kopš 2012. gada – pasaulslavenā Artemis stīgu kvarteta pirmā vijole.

Dzimusi Jūrmalā, viņa ar izcilību un žūrijas atzinību absolvēja Parīzes Nacionālo konservatoriju. Vineta Sareika regulāri uzstājas kā soliste ar Beļģijas Nacionālo orķestri, Valonijas Karalisko kamerorķestri, Sinfonia Varsovia orķestri, Lisabonas Metropolitēna orķestri, Fogtlandes Simfonisko orķestri un Tulonas orķestri.

Lucs Kēlers jau kopš 1999. gada ir Berlīnes Mākslu Universitātes profesors. Vairāk nekā 25 gadus viņš ir bijis Eiropas Savienības Jauniešu simfoniskā orķestra direktors, Londonas Karaliskās mūzikas akadēmijas galvenais viesdiriģents un goda biedrs, Karaliskās Skotijas Mūzikas un teātra akadēmijas Glāzgovā goda diriģents. Kēlers mūzikas pasaulē pazīstams arī kā izcils fagotists, kurš veicis daudzus ierakstus un pasniedzis meistarklases visā pasaulē. 

Liepājas Simfoniskais orķestris ir vecākais orķestris Baltijas valstīs. Tā saknes meklējamas 1883. gadā, kad Liepājā nodibināta pirmā filharmonija Baltijā. Par pirmo orķestra māksliniecisko vadītāju kļuva ļeņingradietis Mihails Orehovs. Nozīmīgs posms orķestra vēsturē bija laiks no 1992. līdz 2009. gadam, kad tā mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents bija Imants Resnis. Kopš 2010. gada orķestra galvenais diriģents ir Atvars Lakstīgala.

Dzimuši Latvijā ir koncertu cikls, kura ietvaros atjaunotajā vēsturiskajā Dzintaru koncertzālē notiek tādu izcilu Latvijas mākslinieku solo koncerti, kuri savu meistarību un atzinību ir nostiprinājuši ārpus Latvijas robežām.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja