Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Elegants, romantisks, joku pilns koncerts

Tenoru Jaunais gads sākas decembrī un turpināsies janvārī

Gada tumšais laiks ir īstais brīdis, lai atliktu malā ikdienas rūpes un biežāk apcerīgi izvērtētu veco gadu, uzreiz jau pievēršoties Jaunā gada plānošanai. Un vislabāk prātu atslogot var koncertos. Šķiet, tieši tenoru balsu valdzinājums rada īpašu noskaņu. Tās ir siltas un romantiskas. "Esmu mācījies daudzās skolās, beidzis arī maģistrantūru Lietuvā un varu teikt, ka tenors ir viena no netipiskākajām balsīm. Tā ir tehniski grūta. No vienas puses, tā nav tā vīrišķīgākā balss, bet, no otras puses, ja vokāls ir pareizi noslīpēts, tad augšas ir tās, ko skatītāji gaida. Ja ir maigs tembrs, skatītāju sirdis iesilst," skaidro Latvijas Nacionālās operas solists Juris Jope un uzreiz skanīgi nodzied vienu no Ziemassvētku motīviem, kas iekļauti Tenoru Jaunā gada koncertos.

Šajā koncertā viņš ir vienīgais solists ar akadēmiskāko izglītību. Koncertā Tenoru Jaunais gads vēl piedalās Latvijas Nacionālā teātra dziedošie aktieri Kristians Kareļins un Mārtiņš Brūveris, kā arī Liepājas teātra aktieris Marģers Eglinskis. "Vairāk uzsvars likts uz aktierisko, jo mēs runāsim, rečetēsim un dziedāsim," skaidro Juris Jope. "Esam četri – visu laiku mainīsimies, rotēsim, un solopartijām būs pavisam cits skanējums. Muzikālais materiāls nav sarežģīts. Pats arī esmu aktieris, tāpēc uzsvars likts uz tekstu." Koncerts veidots tā, lai mūsdienīgā un atraktīvā gaisotnē kā savējais varētu sajusties gan nopietns mūzikas baudītājs, gan cilvēks, kurš vēlas labi atpūsties un gūt vienkārši pozitīvas emocijas. Koncertos skanēs klausītāju iemīļotas dziesmas gluži jaunā interpretācijā un īpašā daudzbalsībā: Tava rīta kafija, Karameles, Divi eņģeļi, Zelta kamanas, Mazā, O, sole mio, Tavas mājas manā azotē, Ziemassvētku miera sardze, Ziemas ceļa idille un citas no Intara Busuļa, Dona, Mārtiņa Freimaņa, Igo, Lindas Leen un citu dziedātāju repertuāra, kā arī citi ne mazāk pazīstami Jāņa Lūsēna, Zigmara Liepiņa un Raimonda Paula skaņdarbi.

Katrā koncertā būs arī kāds īpašais viesis. Tie, kas dosies uz koncertu decembrī, droši var to atkārtot janvārī, jo programmas atšķirsies. "Dziesmu ir daudz, un janvāra koncertos uzsvari tiks mainīti. Jaunais gads būs sagaidīts, bet Cūkas gads vēl tiks gaidīts. Kaut kā jau tie tumšie gada mēneši jāpadara priecīgi. Runāsim par zodiaka zīmēm un par to, kas sagaida jaunajā gadā," paskaidro Juris Jope.  

Viņam pašam Ziemassvētki asociējas ar satrauktu gaidīšanu. "Mani uzrunā pirmais sniedziņš, tieši tāpat kā pavasarī – pirmā siltā saule un zaļā zāle. Esmu divu bērnu tēvs, un Ziemassvētku vakars ir būtisks, jo jārūpējas, lai bērniem sagādātu Ziemassvētku brīnumu. Un tās jau nav tikai dāvanas, bet tradīcijas, rituāli," saka Juris Jope.  

Tuvākie koncerti – 14. decembrī Valmieras Kultūras centrā, 15. decembrī Kauguru Kultūras centrā, 11. janvārī Alūksnes Kultūras centrā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja