Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Festivālā Māksla+Komunikācija notiks audiovizuāls koncerts

14. starptautiskajā jauno mediju kultūras festivālā Māksla+komunikācija 2012 5. oktobrī Rīgā, Spīķeru koncertzālē īpašu koncertu un audiovizuālas performances sniegs unikālais džeza mūziķis un filozofs Deivids Rotenbergs no ASV, pavēstīja festivāla producente Agnese Baranova.Šogad festivāla īpašajā koncertā Spīķeru koncertzālē – audiovizuālas interpretācijas par dabas un tehnoloģiju savstarpējām attiecībām – harmoniju un kontrastiem.

Koncertā uzstāsies unikālais džeza mūziķis un filozofs Deivids Rotenbergs no ASV, kas klarnetes spēles improvizācijas apvieno ar brīvdabā ierakstītajām vaļu skaņām un putnu dziesmām. Koncertā Deivids Rotenbergs savā mūzikā tiecas risināt un atklāt cilvēku pasaules un dzīvās dabas attiecības.Atšķirīgu perspektīvi piedāvās pazīstamie britu eksperimentālās elektroniskās mūzikas pārstāvji – Marks Fells un Mats Stīls. Marks Fells ir multidisciplinārs mākslinieks, kas apvieno eksperimentālo elektronisko mūziku ar laikmetīgo mākslu, filozofiju un jaunajām tehnoloģijām. Koncertā Marks Fells uzstāsies kopā ar Matu Stīlu, kā snd kolektīvs dzīvajā performancē radot elektroniskās pasaules skaņu ainavas – reizē saskanīgas un kontrastējošas.Arī latviešu mūziķi un skaņu mākslinieki piedāvās gan harmonējošas, gan kontrastējošas performances. Jēkabs Nīmanis un Maksims Šenteļevs kā projekts Jaunā vienmuļība uzstāsies ar performanci Trejas tatvas, kurā apspēlēs trīs pirmelementus – ūdeni, vēju un uguni. Savukārt Mārtiņa Roķa multikanālu performancē Fiksētās trajektorijas improvizācijas elementi tiks apvienoti ar ģenerētām skaņu struktūrām, kuru pamatā ir insektu un putnu komunikācijas analīze.

Koncertā piedalīsies arī citi pazīstami un tikpat interesanti mūziķi no Latvijas un citām Eiropas valstīm.

Māksla+Komunikācija ir vadošais festivāls Baltijas un Ziemeļvalstu reģionā, kas ik gadu aktualizē inovatīvas tēmas un iepazīstina ar mākslas un jauno tehnoloģiju attīstības nākotnes tendencēm.

Biļetes uz festivāla Māksla+Komunikācija 2012 koncertu var iegādāties Biļešu paradīzes tirdzniecības vietās un internetā http://www.bilesuparadize.lv/events/event/24945, kā arī pirms koncerta Spīķeru koncertzālē.

Plašāka informācija: www.rixc.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja