Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Festivāla Rīga Jūrmala otrais mūzikas klubs Ekselence būs veltīts apmātības tēmai

4. jūlijā plkst.18:30 viesnīcā Grand Hotel Kempinski Riga interesenti aicināti uz otro mūzikas klubu Ekselence, kas būs veltīts apmātības tēmai, informēja festivāla sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Vasiļjeva .

Mūzikas klubs tiek organizēts sadarbībā ar festivāla partneri - Latvijā vadošo piena pārstrādes uzņēmumu Food Union un gardēžu saldējumu Ekselence.

Kluba apmeklētājiem ir iespēja ielūkoties slavenāko skaņdarbu, to radītāju un izpildītāju dzīves gājuma, kā arī vēsturisko notikumu neredzamajā pusē – aizkulisēs. Ieeja pasākumā – bezmaksas. Tā kā vietu skaits ir ierobežots, interesentiem jāpiesakās  https://riga-jurmala.com/lv/klubs-ekselence

Šoreiz mūzikas klubs būs veltīts apmātības tēmai, skatot to caur Sergeja Prokofjeva un Žorža Bizē opusu prizmu. Abu komponistu pazīstamākie darbi – baletsvīta Romeo un Džuljeta un mūzika izrādei Arliete – festivālā skanēs 18. augusta koncertā ar Krievijas Nacionālā orķestra, diriģenta Mihaila Pļetņova un čellista Mišas Maiska dalību. Apmātības tēma caurvij daudzus skaņdarbus – nereti mūzikas varoņi ir nelaimīgas, mokošas vai sakāpinātas, dažreiz neiespējamas abpusējas mīlestības apmāti. Sakāpinātas emocijas un trāpīgs to tēlojums mūzikā rada neaizmirstamus piedzīvojumus, kuru māksliniecisko traktējumu ir vērts aplūkot dziļāk. Mūzikas kluba pamatā arī šoreiz būs muzikologa Mikus Čežes priekšlasījums.

“Mūzika ir viens no veidiem, kā sajust un prezentēt Latviju. Tik pat svarīga ir arī lokālās garšas izjušana, jo ēdiens ir neatņemama mūsu valsts kultūras sastāvdaļa un vizītkarte. Tāpēc arī otrā kluba viesus cienāsim ar jaunāko saldējumu Ekselence, kas pārsteigs gardēžus ne vien ar maģisko lavandas un melleņu garšas kompozīciju, bet arī diētisku sastāvu, tamdēļ ar tā ēšanu drīkstam būt apmāti bez sirdsapziņas pārmetumiem,” uzsver Normunds Staņēvičs, Food Union vadītājs Eiropā.

Nākamais mūzikas kluba Ekselence pasākums notiks 31. jūlijā, gaidot H.Berlioza Fantastiskās simfonijas interpretāciju diriģenta Zubina Metas un Izraēlas simfoniskā orķestra izpildījumā, būs iespēja iepazīt Vīzijas par Rīgu 19. gadsimta vidū un atklāt Rīgu tādu, kādu to redzēja H. Berliozs, R. Vāgners un citi 19. gadsimta mūziķi, kuri viesojās vai darbojās Rīgā.

Šī gada vasarā Latvijā notiks jauns pasaules līmeņa simfonisko orķestru festivāls Rīga Jūrmala (RJMF), kura ietvaros Rīgā un Jūrmalā muzicēs tādi orķestri un pasaulslaveni diriģenti kā Bavārijas Radio simfoniskais orķestris un Mariss Jansons, Izraēlas filharmoniskais orķestris un Zubins Meta, Londonas simfoniskais orķestris un Džanandrea Noseda un Krievijas Nacionālais orķestris un Mihails Pļetņovs, kā arī daudzi izcili izpildītājmākslinieki, kas Latvijā un Baltijas reģionā muzicēs pirmo reizi.

Festivāla atklāšanas sezona aptvers četras nedēļas nogales, sākot no 19. jūlija līdz 1. septembrim, koncertiem norisinoties Latvijas Nacionālajā Operā un Dzintaru koncertzālē. Vairāk par RJMF 2019 -  www.riga-jurmala.com.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja