Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Festivāls Rīga Jūrmala aicina uz muzikālajiem vakariem Operas skvērā

Ieskandinot starptautisko klasiskās mūzikas festivālu Rīga Jūrmala, 2. un 3. jūlijā skvērā iepretim Latvijas Nacionālajai operai notiks pirmie festivāla muzikālie vakari šīs vasaras pasākumu sērijā

Sadarbībā ar Latvijas Radio 3 Klasika pasākumu apmeklētāji Rīgas parkos un Jūrmalas pludmalē vasaras nedēļas nogalēs varēs klausīties festivālā gaidāmo koncertprogrammu audioierakstus dažādu orķestru un solistu izpildījumā. 

Muzikālie vakari ir unikāls pasākuma koncepts, kas ļauj iepazīt klasisko mūziku no cita skatpunkta – vakara gaitā konkrētā norises vieta tiek pārvērsta krāšņā piknikā un mūziku var baudīt neformālā atmosfērā. Maltīti nodrošina festivāla partneri – jūras velšu restorāns Barents un Balticovo, kā arī saldējums Ekselence. Muzikālajos vakaros var ierasties arī ar saviem līdzpaņemtajiem piknika groziem. Pasākuma scenogrāfijas autors ir mākslinieks Krišs Salmanis. 

"Esam bezgala priecīgi par iespēju atklāt ilgi gaidīto festivāla jauno sezonu ar muzikālajiem vakariem – formātu, ko radījām pērn, kad pandēmijas dēļ bijām spiesti atcelt festivāla koncertus. Lai sniegtu iespēju noklausīties nenotikušā festivāla programmu, aicinājām mūzikas mīļotājus uz pikniku Rīgas parkos un Jūrmalā, lai drošā, nepiespiestā un īpašā atmosfērā baudītu simfonisko orķestru audioierakstus. Atsaucoties apmeklētāju lielajai interesei, līdztekus festivāla koncertiem arī šovasar varēs baudīt neaizmirstamus muzikālos vakarus," stāsta festivāla Rīga Jūrmala izpilddirektore Zane Čulkstēna. 

2. un 3. jūlijā no plkst. 19.30 līdz 21.30 skvērā pie Latvijas Nacionālās operas varēs noklausīties īpaši izvēlētu audio atskaņojumu izlasi no plānotās festivāla koncertu programmas. 2. jūlijā skanēs Volfganga Amadeja Mocarta operas Dons Žuans uvertīra (Angļu baroka solisti un diriģents Džons Eliots Gārdiners) un Otrais klavierkoncerts (Mareijs Peraija un Angļu kamerorķestris), kā arī Roberta Šūmaņa Otrā simfonija (Londonas simfoniskais orķestris un diriģents Džons Eliots Gārdiners), savukārt 3. jūlijā – Roberta Šūmaņa Klavierkoncerts la minorā (solists Andrāšs Šifs, Amsterdamas Karaliskais Concertgebouw orķestris un diriģents Antals Dorāti) un Johannesa Brāmsa Pirmā simfonija (Bavārijas Radio simfoniskais orķestris un diriģents Mariss Jansons). 

Ieeja muzikālajos vakaros ir bez maksas. Vietu skaits ir ierobežots, tāpēc klausītāji tiek aicināti iepriekš reģistrēties. Lai ievērotu spēkā esošos drošības noteikumus, pasākumus varēs apmeklēt, uzrādot derīgu digitālo Covid-19 sertifikātu, kas apliecina vakcinācijas vai izslimošanas faktu.

Festivāls Rīga Jūrmala tiks atklāts 16. jūlijā un četrās nedēļas nogalēs piedāvās divdesmit divus simfoniskās un kamermūzikas koncertus. Tie skanēs līdz 5. septembrim. 

Pieteikšanās: riga-jurmala.com/lv/muzikalie-vakari 

Informācija un festivāla programma: riga-jurmala.com

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja