Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

FOTO: Atklāta jauna kultūrtelpa M/Darbnīca

Ar saviesīgu pasākumu draugu lokā 7. oktobrī atvērta jauna kultūrtelpa M/Darbnīca, kas atrodas K. K. fon Stricka villas kompleksā Aristīda Briāna ielā 9, Rīgā.

Jaunajā divstāvu kultūrtelpā lielākais uzsvars tiks likts uz mūziku – galvenokārt uz džezu, avangardu un elektroniku, taču pirmajā stāvā atvērta arī gleznu un fotogrāfiju izstādēm paredzēta galerija.

M/Darbnīca būs atvērta ikdienā no pulksten diviem dienā līdz vēla vakara stundām, un tajā būs iespējams baudīt arī kvalitatīvus dzērienus. Īpašs uzsvars likts uz plašu vīna izvēli. Bez dzīvajiem koncertiem paredzēti arī vinila plašu vakari, ko vadīs šā formāta entuziasti un melomāni.

M/Darbnīca ir vieta, kur varēs iepazīties ar džeza mūzikas dažādību, attīstību un transformāciju," uzsver viena no jaunās kultūrtelpas īpašniecēm Maija Moira Mazanova. "Turklāt nekautrīgā savienojumā ar elektroniku, pasaules mūziku vai jebkuru citu mākslinieciskās izpausmes veidu. Gribas, lai Rīgā ir vieta, kur pulcēties dažādiem džeza mūzikas cienītājiem, jo tā nav tikai liftā atskaņojamā fona mūzika vai arī kaut kas sarežģīts un nesaprotams, kā tas daudziem joprojām šķiet. Džezs ir daudzveidība, attieksme, dzīves garša un spēcīga enerģijas apmaiņa, un nav pieņemami, ka Baltijā lielākajā pilsētā nav vietas, kur to sajust, tādēļ, īpaši uzsverot šo aspektu, arī esam atvēruši jauno kultūrtelpu M/Darbnīca."

Uz jauno koncertvietu aicināts jebkurš interesents. Turklāt saimnieki padomājuši arī par kvalitatīviem stacionārajiem mūzikas instrumentiem, lai jam session dzirkstelei, ja tāda uzrodas, nebūtu jāgaida ne mirkli, – Yamaha klavierēm, ko piedāvā Brīvības ielā 152 atvērtais Klavieru salons, un Latvijā ražotām bungām KK Seaside Drums, kas, kā zināms, ir Jūrmalā strādājošā meistara Krišjāņa Kupcāna roku darbs. Kultūrtelpā plānots organizēt arī oficiālus jam session pēc ārzemju džeza mākslinieku koncertiem galvaspilsētā.

"Mums ir, ar ko lepoties," turpina Maija. "Mums ir mūsdienīgi mākslinieki ar svaigu skatījumu un Rietumeiropas pieredzi. Jauna, talantīga mūziķu paaudze, tādēļ M/Darbnīcā vēlamies radīt vidi, kurā notiek viņu un citu domubiedru mijiedarbība, varbūt pat rodas jauni mūzikas un kultūras virzieni. Tas ir iespējams citam citu atbalstot un esot vienotiem." 

Līdz oktobra beigām pirmā stāva galerijā apskatāmi jaunā neoekspresionisma mākslinieka Puntusa darbi, bet novembrī sienas rotās analogā foto meistardarbi. Kultūrtelpas saimnieki komentē, ka gluži vienkārši vēlas atkal iekvēlināt mīlestību starp glezniecību un mūziku, pieaicinot trešo mīļāko – fotogrāfiju. Savukārt otrā stāva sienas jau sākušas gaidīt pirmos ierāmētos fotomirkļus no M/Darbnīcā ieplānotajiem koncertiem.

Jau šo piektdien, 9. oktobrī, jaunajā kultūrtelpā uzstāsies pianists Kristaps Vanadziņš ar savu trio, bet dienu vēlāk, 10. oktobrī, pie taustiņiem sēdīsies Rūdolfs Macats, kurš kopā ar kontrabasistu Tomu Poišu un bundzinieku Sebastianu Macatu metīsies brīvā muzikālajā piedzīvojumā jeb programmā Atmoda.

Arī turpmāk piektdienu vakari tiks atvēlēti dažādām džeza šķautnēm, sestdienās piedāvājot apmeklētājiem brīvākus, avangardiskākus novirzienus, ieskaitot džeza draudzēšanos ar elektroniku, dzeju, multimedijiem un tā tālāk.

Savukārt trešdienās tematiskus jam session piedāvās pieredzējušais pašmāju saksofonists Deniss Paškevičs, bet ceturtdienās norisināsies Plašās pēcpusdienas, kad būs iespēja ielūkoties gan vinila plašu kolekcijās, gan ieklausīties literāros lasījumos un iesaistīties diskusijās par dažādām kultūrtēmām. Par vakara dzīvo muzikālo noskaņu kultūrtelpas otrajā stāvā allaž parūpēsies arī kāds pianists.

Vēl oktobrī M/Darbnīcā paredzētas arī somu pianista Tuomo Usitalo, pašmāju taustiņinstrumentālista Toma Mikāla, trio Auziņš / Čudars / Arutjunjans un Helovīna noskaņās arī elektroniskās mūzikas pārstāves Evijas Vēberes, kā arī vēl citu mākslinieku uzstāšanās, turklāt visos pasākumos šomēnes ieeja būs bez maksas.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja