Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

FOTO: Sākušies operas Karmena mēģinājumi Siguldas Opermūzikas svētkiem

Latvijā jau ieradušās un intensīvos operas Karmena brīvdabas uzveduma mēģinājumos piedalās lielākā daļa no Siguldas Opermūzikas svētku zvaigznēm -  "trīs franči" – Karmenas lomas atveidotāja Klementīne Margeine, Hosē lomas atveidotājs Filipe Do un Eskamiljo – Pjērs Īvs Privo.

Viena no Siguldas Opermūzikas svētku gaidītākajām zvaigznēm ir Maija Kovaļevska, kura Mikaēlas lomu Karmenā dziedājusi Metropolitēna operā Ņujorkā, Vīnes operā un Londonā debitējusi pasaulē pirmajā 3D operfilmā Karmena.

Vaicāta par atšķirībām, šo lomu izpildot pasaules slavenākajos opermūzikas namos vai mājās, Kovaļevska stāsta: "Lai kur es būtu, skatuvi izjūtu kā savas mājas. Mana debija Mikaēlas lomā bija 2008.gadā uz vienas skatuves tieši ar Marselo Alvaresu Dona Hosē lomā, kuru jau 3.augustā Latvijas skatītāji varēs sastapt Siguldas Opermūzikas svētku Galā koncertā. Pēdējā laikā dramatiskie tenori pasaulē ir liels retums, tos var saskaitīt uz vienas rokas pirkstiem. Mums ir laimējies, ka varēsim dzirdēt viņa sniegumu šeit pat, Siguldā. Par sadarbību ar Marselo varu teikt tos labākos vārdus, viņa cilvēcīgums un sirsnība ir samērojama ar talantu."

Bez šī gada Siguldas Opermūzikas svētku Galā koncerta "megazvaigznes" Marselo Alvaresa (Argentīna) un pārējām ārvalstu opermūzikas slavenībām (izcilajiem baritoniem Pjēra Īva Privo (Francija) un Vitorio Vitelli (Itālija), izcilā gruzīnu soprāna Iano Tamar un augstvērtīgā tenora Filipe Do (Francija)), opermūzikas svētku mākslinieciskais direktors Dainis Kalns mudina pievērst īpašu uzmanību arī Latvijas izcilajiem dziedātājiem – pieredzes bagātajām Krišjānim Norvelim un uzlecošajām opermūzikas zvaigznēm Rihardam Mačanovskim, Olgai Jakovļevai un Dinārai Rudānei, kuri jau veiksmīgi sevi pieteikuši opermūzikas pasaulē.

Plašāku informāciju par Siguldas Opermūzikas svētkiem var lasīt www.sigulda.lv. Biļetes var iegādāties Biļešu paradīzes kasēs un www.bilesuparadize.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja