Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ģitārists Gints Smukais izdod singlu Thaw un aicina uz brīvdabas koncertu

Gints Smukais laidis klajā pirmo singlu Thaw no gaidāmā albuma Thaw/Atkusnis un aicina 31. jūlijā plkst. 21 uz albuma atklāšanas brīvdabas koncertu Atkusnis uz Raiskuma ezerā peldošas skatuves, informēja mūziķa pārstāve Inga Zālīte.

Pirmajā skaņdarbā Thaw no otrā Ginta Smukā albuma Thaw/Atkusnis ir nojaušama otrā albuma skanējums un tā noskaņa. Ģitārists Gints Smukais par to stāsta: "Skaņdarbs tapa man emocionāli sarežģītā dzīves posmā, kad biju spiests tuvam cilvēkam paziņot ne tik priecīgas ziņas. Tā muzikālais vēstījums atklāj, ka reizēm nav viegli saskarties ar realitāti, jo piespiedu reformas dzīvē ne vienmēr ienāk ar spalvas vieglumu. Skaņdarba ievērojamā repetīcija ritmā un harmonijā, kas atspoguļo negulētās naktis, cirkulējošās domas par sekām un nožēla par nepateikto. Un skaņdarba kulminācijā ir pateikts viss - vārdi kļūst lieki, jo iestājas atkusnis."

31. jūlijā, saulei rietot, plkst. 21 uz Raiskuma ezerā peldošas skatuves ģitārists Gints Smukais iepazīstinās ar sava otrā solo albuma Thaw/Atkusnis skanējumu.

Ģitārists Gints Smukais atklāj: "Otrais albums manā dzīvē ir ļoti īpašs muzikāls stāsts. Ūdens klātbūtnei albumā būs nozīmīga loma, tāpēc arī izvēlējos ļoti skaistu vietu albuma prezentācijas koncertam – Raiskuma ezeru, kura akustika un saulrieta noskaņa piešķirs neaizmirstamu skanējumu un baudījumu katram klausītājam."

Koncertu būs iespējams vērot ne tikai no sauszemes, iekārtojoties kempinga Apaļkalns teritorijā, ezera krasta zālienā uz saviem līdzpaņemtajiem krēsliem vai segām, aktīvāka dzīvesveida piekritējiem būs iespēja koncertu klausīties no savas laivas vai sup dēļa. Laivas un dēļus būs iespējams arī iznomāt, pērkot kopā ar biļeti iepriekšpārdošanā Biļešu paradīzes kasēs un internetā.

Gints Smukais ar savu pirmo ģitāru satikās 2008. gadā un trīs gadus vēlāk jau bija sācis pētīt kompozīciju perkusiju pirkstu stilā. Kopš tā laika regulāri uzstājies koncertos viens pats ar savu mūziku un sadarbojies ar Latvijā zināmiem mūziķiem: Jāni Aišpuru (The Sound Poets), Jāni Stībeli, Musiqq, Anniju Putniņu, Latvian Voices, Kristīni Prauliņu, Olgu Rajecku, Jāni Ozolu (koris Maska) un citiem.

Gints ir uzstājies arī uz internacionālām skatuvēm un piedalījies pasaules mēroga konkursos, kuros ir augsti novērtēts kā ģitārists. 2019. gadā Walnut Valley International Fingerstyle Guitar Championship viņš izcīnījis 3. vietu. 2017. gadā Canadian Intl` Guitar Festival Fingerstyle Contest 2017 - 2. vietu.

2018. gadā publicētais oriģinālmūzikas albums Flourish ieguvis nomināciju 2018.gada debija. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja