Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Grupa MMMM publiskojusi pirmo kompozīciju no albuma Veidenbaums. Vaidi un Gaidi

Tuvojoties latviešu dzejnieka Eduarda Veidenbauma 150. dzimšanas dienai, Radio NABA publiskojusi šajā vasarā tapušos ritmiskās mūzikas ierakstus, kas tiks apkopoti vienā izlasē Veidenbaums. Vaidi un Gaidi. Pirmais ieraksts no gaidāmā albuma, kas tiek nodots novērtēšanai, ir electro-clash muzikālās apvienības MMMM skaņdarbs Ir labi, informēja Radio NABA projektu vadītāja Anete Enikova.

Paši mūziķi saka: “Strādāt ar jau esošu dzeju bija izaicinājums, kas sākās ar dzejas izvēli, un tas šoreiz bija vieglākais. Mums patika pozitīvi skanošie vārdi, un izvirzijām par mērķi tādu noturēt arī skanējumu. Mēs sākām ar ritmu un tomēr kaut ko izmainījām, jo vajadzēja pantiņu un piedziedājumu. Jāpiebilst, ka ir nākuši klāt jauni vārdi. Klausītāji var mēģināt saprast, kuri tie ir.”

Skaņdarbu ir iespējams noklausīties šeit.

Albuma atvēršanas pasākums gaidāms oktobra sākumā, kad tiks svinēta arī Eduarda Veidenbauma dzimšanas diena. E.Veidenbauma atstātais intelektuālais mantojums - īpaši dzeja - ir pamatā ritmiskās mūzikas izlasei, kuru veido šī brīža aktuālākie un pārliecinošākie alternatīvās un elektroniskās mūzikas pārstāvji, par muzikālo kompozīciju pamatu ņemot E.Veidenabauma dzeju un citus rakstītos tekstus. Pirmatskaņojumi vairākām kompozīcijām jau bija dzirdami Radio NABA ritošajā studijā – īpašajā Baltās nakts tramvajā.

Albumā būs dzirdamas dzejas ritmiskas interpretācijas, kuras veidojušas muzikālās apvienības: MMMM, Martas Asinis, Tehnikums, Hipstokrātija, ISMS, Čipsis un Dullais, Roberts Gobziņš un Westbam (Vācija), KODEK, TV Maskava, Ir OKĀres kopā ar Eviju Vēberi, Rāva, kā arī mūziķis Jānis Irbe.

Albumu izdod NABA MUSIC / MELO RECORDS ciklā, kas veltīts dažādām Latvijas vēsturē un ideju vēsturē spilgtām un nozīmīgām personām. Šajā ciklā līdz šim izdots - Latvijas neatkarīgās mūzikas oriģināldziesmu izlase ar Aspazijas tekstiem Pretējības un instrumentālās mūzikas izlase, kas tapusi iedvesmojoties no Jaņa Rozentāla gleznām Janis Rozentāls. Bez vārdiem.

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja