Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Grupa Very Cool People dosies koncertturnejā pa Centrāleiropu un Balkānu valstīm

Oktobrī un novembrī Latvijas džezfanka grupa Very Cool People dosies koncertturnejā pa Ungāriju, Rumāniju, Serbiju un Slovēniju, katru vakaru uzstājoties citā pilsētā, informēja grupas pārstāvji.

Šī būs otrā grupas Very Cool People turneja pa Centrāleiropas valstīm, jo pērn novembrī tā jau devās tūrē pa Ungāriju un Rumāniju. Spēlējot ārpus Latvijas, Very Cool People dalībnieki izveidojuši tādu kā domubiedru loku, kurā ietilpst līdzīgi domājoši un spēlējoši ārvalstu mūziķi. Šo grupu pārstāvji cits citam palīdz, piemēram, koncertorganizēšanā. Tā Lietuvā uzspēlēts, pateicoties draudzībai ar turienes grupu Gin Gas, Rumānijā palīdz iejusties vietējais ansamblis FUNKorporation, kas šā gada vasarā savukārt paviesojās Latvijā.

FUNKorporation vokālistes kopā ar Very Cool People arī iedziedājušas dziesmu Off the Ground no Latvijas grupas jaunākā albuma Caution! Contains Words! Uz Serbiju aicina tā saucamie Very Cool People soulmates jeb dvēseles brāļi Nakedband Belgrade, ar kuriem kopā sanācis uzstāties vairākos festivālos Dienvidkorejā. Savukārt Slovēnijā Very Cool People sagaida draugi no mūziķu apvienības WCKD Nation, kas Latvijā viesojās jau šā gada martā.

"Pasaule kļūst arvien mazāka un mazāka, kā rezultātā par katru tavu uzstāšanos zina visur," saka grupas Very Cool People vadītājs Elvijs Grafcovs. "Līdz ar to nedrīkst būt sliktu koncertu, ikvienā vietā jānospēlē uz visiem simts procentiem! Piemēram, par mūsu ļoti pozitīvi uzlādēto uzstāšanos festivālā Summer Sound šā gada vasarā jau zināja vairāki ārvalstu dalībnieki, kas septembrī bija atbraukuši uz starptautisko mūzikas konferenci What's Next in Music Viļņā, Lietuvā..."

Plašāka informācija: grupas mājaslapā: www.verycoolpeople.org/

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja