Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Grupas “Isis’ koncertu Rīgā ievadīs duets “Mamiffer”

Novatoriski smagās mūzikas izpildītāju Isis 8.novembra koncertu jaunajā Spīķeru koncertzālē ievadīs duets Mamiffer, informē koncerta organizatori SKYR.Ņemot vērā grupas Isis līdera Ārona Tērnera (Aaron Turner) dibinātās un vadītās ierakstu izdevniecības _Hydra Head _darbības principus, idejiskās vadlīnijas un, galu galā, atsauci uz grieķu mitoloģiju tās nosaukumā, neizbrīna ar izdevniecību saistīto mūziķu un to grupējumu dažādās mutācijas, pārliecināti ir koncerta organizatori.

Viņi atgādina - arī _Mamiffer _savulaik tapa uz projekta _Everlovely Lightningheart_ drupām un šobrīd turpina eksistēt kā amorfs veidojums, kura vienīgā pa īstam patstāvīgā daļiņa ir pianiste Feita Koločija (Faith Coloccia).Starp_ Everlovely Lightningheart_ un _Mamiffer_, iespējams, ir saklausāma virspusēja līdzība skaņdarbu melodiskumā un tekstūrā. Iespējams, arī akustiskajos gobelēnos ieaustie melanholiskie klavieru fragmenti var likties pazīstami, taču _Mamiffer _kompozīcijas raksturo daudz izteiktāka sasaiste un bez grūtībām nosakāma to uzbūve, kā arī daudz lielāka vērība, kas pievērsta detaļām, un brīžiem pat pedantiska pieeja kompozīcijai. Visos _Mamiffer _skaņdarbos galvenais instruments ir klavieres, kuras kopā un atsevišķi papildina viss tālāk minētais: lauka ieraksti, kasešu šņākoņa, basģitāra, stikla burkas, akustiskās un elektriskās ģitāras, balss, čells, bungas un citas perkusijas, zvani, vijole u.c.Līdz šim allaž  mainīgais sastāvs ir ierakstījis un izdevis albumu _Hirror Enniffer_, kā arī vairākus demo un koncertierakstus. Nākotnē plānots ne vien otrais Mamiffer studijas albums, pie kura jau šobrīd darbs leģendārā Rendala Danna (Randall Dunn) vadībā norit studijā ALEPH Sietlā, bet arī vairāki “dalītie” jeb split ieraksti ar _Demian Johnston, Oakeater, House Of Low Culture_ un citiem, kurus izdot iecerēts audio kasetēs.Lai arī ierakstos joprojām mūziķi piedalās un atdalās, turklāt, dara to daudzskaitlīgi, koncertos _Mamiffer _ir kļuvis par puslīdz stabilu duetu. Arī Rīgā _Mamiffer _būs Feita un viņas dzīvesbiedrs Ārons Tērners.Kā jau ziņots, 8.novembrī Rīgā, nesen pēc renovācijas durvis vērušajā Spīķeru koncertzālē, koncertēs viena no šīs desmitgades nozīmīgākajām apvienībām smagajā mūzikā – grupa _Isis _no Losandželosas, ASV. Koncerts Rīgā būs viens no pirmās plašākās Eiropas turnejas pieturas punktiem kopš pēdējā studijas albuma _Wavering Radiant_ izdošanas šī gada maijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mūžībā devies mākslinieks Raimonds Gabaliņš

Mūžībā aizgājis tēlnieks, gleznotājs, pedagogs Raimonds Gabaliņš (07.05.1949.- 02.05.2024.). Atvadīšanās no mākslinieka notiks 2024. gada 11. maijā plkst. 13.00, Limbiķu kapos, Grobiņas pagast...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja