Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Iesakām Ziemassvētku dāvanas. Iegūsti draugu uz pusgadu

Iegādājies biļeti uz labu koncertu ne tikai sev, bet vēl kādam, kurš to spēs novērtēt labāk nekā dāvanu karti

Braukt kādas iemīļotas grupas dēļ uz festivāliem ārzemēs vairs nav nepieciešamības, jo nu jau paši esam gana izlutināti ar lieliem koncertiem un zinām, ka festivāls ir kā lielveikals, kurā līdz ar meklēto saņem arī daudz citu lietu, kuras patiesībā nemaz nebiji iekārojis. Gadās laimīgie, kuri tādā veidā atrod jaunas iemīļotākās grupas, bet lielākoties tā ir samierināšanās ar to, ka arī kaut kas cits, kā izrādās, ir tīri ēdams, kaut bez tā mierīgi varētu iztikt. Šis gads aizvadīts ar Džeka Vaita, Arcade Fire, Nika Keiva, Deerhoof viesošanos Latvijā, un nu jāsāk plānot nākamais.

Uzdāvini jau laikus biļeti ne tikai sev, bet vēl kādam, kurš to spēs novērtēt labāk nekā dāvanu karti, kas ir vēl muļķīgāka dāvana nekā skaidra nauda, jo apdāvināmais ir piesiets konkrētam veikalam, kuru tu šādi lobē. Uzdāvini koncertu – un varbūt iegūsi draugu vismaz līdz tā dienai? Un pusgads mūsdienās nemaz neskaitās nekāds īsais mūža nogrieznis.

 

Cirka dārzniekam

The Tiger Lillies

VEF Kultūras pilī 23. janvārī

Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 24–44

Trio The Tiger Lillies mūzika un šo mākslinieku teatrālie – skarbi ironiskie un muzikāli skaistie – priekšnesumi klaunu tērpos tiek dēvēti par panku kabarē, un viņi ir nenogurdināmi. Turpat trīsdesmit gados izdoti četrdesmit albumi, un pat laikā, kad mūziķi neatrodas turnejā, viņi sniedz pa diviem koncertiem dienā Soho teātrī Londonā, kur apmeklētāji, kā reiz gadījās pieredzēt kādā par seksu un vardarbību vēl intīmākām tēmām veltītā izrādē, jau zina katru The Tiger Lillies šova frāzi no galvas. Nu The Tiger Lillies atgriežas Latvijā, un teikšu godīgi – neviens ansambļa ieraksts nav spējis līdzināties koncertā izbaudītajam.

 

Zemlikas gaidītājam

Xiu Xiu

Ģertrūdes ielas teātrī Rīgā 6. aprīlī

Biļetes bezrindas.lv EUR 14

Vairāk nekā pirms septiņiem gadiem amerikāņu avangarda un melodramatisko trokšņu popa apvienība Xiu Xiu sniedza neaizmirstamu koncertu uz pavisam nelielas skatuves Dirty Deal Café, kas nu jau slēgta, kā tas Rīgai diemžēl raksturīgi. Džeimija Stjuarta un Andželas Seo duets, ko redzējām toreiz, aizvien darbojas kopā gan ierakstos, gan koncertos, un šoreiz kopā ar viņiem uz skatuves būs vēl divi mūziķi. Šis koncerts notiks ciklā Zemlika nāk, tātad arī festivāls Zemlika Durbē rudenī, jādomā, tomēr būs, un baumas par tā izbeigšanos ir pārspīlētas.

 

Miesassargiem un sapieriem

Franz Ferdinand

Viļņas Universitātes Botāniskajā dārzā 17. jūlijā

Biļetes bilietai.lt EUR 41

Viena no pagājušās desmitgades sākuma postpanka un garāžroka atdzimšanas viļņa pazīstamākajām grupām – skotu apvienība Franz Ferdinand – diemžēl nekad nav bijusi Latvijā, bet arī Viļņa nav tālu. Grupa nosaukta 1914. gadā Sarajevā nošautā Austrijas kroņprinča vārdā – šis atentāts izraisīja Pirmo pasaules karu. Skoti spridzina ar hitiem, kuru viņiem ir cik uziet, – gandrīz neviena mūsdienu roka un ne tikai roka ballīte neiztiek bez tiem. Mūziķu koncertšovi, kurus laimējies redzēt vairākkārt, ir aizrautīgi un paiet vienā elpas vilcienā. Ir vērts vasaras vidū viņu dēļ apciemot kaimiņu leišu zemi.

 

Dezodorantu atkarīgajiem

Muse

Arēnā Rīga 12. jūnijā

Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 50,20– 360,20

Viena no slavenākajām mūsdienu stadionu rokgrupām – britu trio Muse – savus sākotnējos fanus, kurus aizrāva tās degsme un oriģinalitāte, integrējot akadēmisko Filipa Glāsa minimālismu Rage Against the Machine iedvesmotā rokmūzikā, ir zaudējusi, mēģinot kļūt par mūsdienu Queen. Tomēr jauniegūto klausītāju jūra vairs nav izbrienama trijatā, un Muse mūziķi padarījuši savus koncertus par iespaidīgiem audiovizuāliem šoviem. Atrašanās to ietekmes zonā ir liels piedzīvojums, pat ja mūzika tajos ir otršķirīga. Starp citu, Muse solists Metjū Belemijs nesvīst. Varbūt robots?

 

Kam mati atkāpjas

Metallica

Rādi lidlaukā Tartu 18. jūlijā

Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 69–299

Visā pasaulē labi pazīstami metālisti, kuri sasnieguši kulta statusu, Rīgā spēlējuši samērā nelielajā klubā Melnā piektdiena, bet grupas Metallica panākumi pēc Melnā albuma iznākšanas to sen iecēluši augstākajā koncertu līgā, kaut senākie fani par labākajiem uzskata agrīnos 80. gadu albumus, kuru dziesmas tiek spēlētas joprojām. Nav iespējams iedomāties Metallica koncertu bez Master of Puppets. Turklāt grupas bundzinieks Larss Ulrihs apgalvo, ka Metallica pašlaik izbaudot savu spēku vairāk nekā jebkad agrāk.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja