Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā -2 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Iesakām Ziemassvētku dāvanas. Lai 2019. gadā labi griežas!

Aplaimot kādu ar ierakstu taustāmā formātā ir gandrīz tāpat kā uzrakstīt ar roku vēstuli, saudzīgi ielikt aploksnē, uzlīmēt nolaizītu marku un iemest to pastkastītē

Dāvanā saņemts ieraksts – CD vai vinila plate – uzreiz kļūs personiskāks nekā failu mape datorā, kas arī jau kļuvusi gandrīz lieka, jo visu var noklausīties internetā. Liksim mūzikai tomēr iegūt lielāku vērtību nekā programmām, uz kurām uzklikšķinot tās atveras un sāk darboties. Mūziķi ir pelnījuši, lai viņu darbs tiktu novērtēts, un arī mūsu pirksti alkst kaut kā, kam pieskarties. Kaut vai tikai tāpēc, lai pasmaidot būtu iespēja pateikt "paldies" skaļi, nevis to tikai uzrakstīt, pielikt smaidiņu, sirsniņu un nospiest "sent" (nosūtīt). Lai 2019. gadā labi skan!

 

Kam patīk lielas lietas

Dzeltenie pastnieki

Nepieklājīgā meitene

Jaunu cilvēku prātus 80. gadu sākumā ar saviem mājas studijas ierakstiem šeit ievirzījusi pasaulē aktuālajā jaunā viļņa žanrā, grupa Dzeltenie pastnieki ieguva sev cienītājus uz mūžu un pašlaik bauda tik aktīvu koncertdzīvi kā nekad, svinot savas jaunās plates Nepieklājīgā meitene iznākšanu. Spriežot pēc koncertu apmeklētāju dažādā vecuma, Pastnieku mūzika kā dāvana patiks ne vien tiem, kas ar to sen izauguši, bet arī vienam otram, kuram vēl ar to ir cerība izaugt, iespējams, paliekot vienaudžu nesaprastam, toties viņam būs drošs tilts uz pieaugušo pasauli, kas agri vai vēlu jebkuram pienāks.

 

Atmiņai par 2018. gadu

Džeks Vaits

Acoustic Recordings 1998–2016

Kādam, kam 2018. gads vienmēr paliks atmiņā ar faktu, ka viņš bijis to laimīgo vidū, kuri piedzīvojuši Džeka Vaita uzstāšanos koncertzālē Palladium Rīga, noteikti patiks šāda dāvana. Protams, ja neesi redzējis viņu pirms vai pēc koncerta foajē šo akustisko ierakstu izlasi nopērkam. It sevišķi šis ieraksts noderēs, ja viņš nesen ticis pie plašu atskaņotāja un no vecākiem mantotās plates apnikušas. Lielākā šeit skanošā daļa ir dueta The White Stripes oriģinālieraksti, kas jau sākotnēji bijuši akustiski, bet ir arī šis tas no The Raconteurs un solokarjeras ēras. Pats nopirku šo plati koncertā un ne mirkli nenožēloju.

 

Kam nekad nav gana

Very Cool People, Kristīne Prauliņa, Ralfs Eilands

 

Ziemassvētku mūzika ir izteikti sezonāla – decembrī tā kaitina lielveikalu apmeklētājus un uzbrūk no visām pusēm. Ja nu kādam ar to vēl nešķiet gana, instrumentālā jazz-funk grupa Very Cool People piedāvā savas gaumīgas starptautiski jau pazīstamu, sniegavīram tīkamu gabalu versijas un pāris jaunu dziesmu, kas ieskaņotas kopā ar dziedātājiem Ralfu Eilandu un Kristīni Prauliņu. Reiz teicu grupas vadītājam ģitāristam Elvijam Grafcovam, ka Very Cool People plate Heya Some Kind of Fish kopā ar Gunāra Rozenberga Lauru un Yaputhma Sound System albumu Rīgas disko ir labs slinka vinila žokeja komplektiņš – paņem trīs ripuļus, un ballīte garantēta.

 

Balonu spridzinātājam

The Bubble Gum Explotion

Sexplotion

Imants Daksis, kurš gadiem ilgi pazīstams kā solomākslinieks ar akustisko ģitāru, saukts par kliedzošā folka pārstāvi, vienmēr izcēlies citu, lielākoties klusu un piezemētu dziesminieku vidū. 2018. gadā viņš ir atgriezies pie grupas skanējuma albumā Ass, un šis ir nākamais solis – aizraujošs elektropopa projekts kopā ar Mr. Myster jeb Matīsu Runtuli un kādu pretējā dzimuma būtni ar dvēseles krīzi un pseidoerotiski rečitējošu vokālu 90. gadu sākuma TV nakts stundu reklāmu stilā, kas tiek atgādināts ievadgabalā Es būšu tavs vergs. Ļaujies, un būs jautri. Līdz grīdai. Pēc tam – tikai miers.

 

Vēbergeitas pārņemtajam

Evija Vēbere

Sirdsbūt

Pēc valsts svētku koncerta pie Latvijas Nacionālās bibliotēkas daudz aprunātās dziedātājas Evijas Vēberes soloalbums ar viņas pašas solodziesmām liks nomierināties pat visskaļākajiem mākslinieces kritizētājiem. Varbūt šoku par Svētku dienas izpildījumu nomainīs sapratne, ka mēdz būt dziedātāji ar atšķirīgām balsīm un tām var atrast lielisku pielietojumu, papildinot ar atbilstošu instrumentālo pavadījumu, kas aizved burvīgā pasaku valstībā. Nemaz nav jāaizmieg, jānomirst vai jāiet uz kino – aizver acis un tu tur jau esi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja