Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ieskats jubilejas Dziesmu svētkos

Dziesmu un deju svētku ieskaņas koncertos maijā un jūnijā Alūksnē, Aucē, Cēsīs, Madonā, Liepājā, Preiļos, Talsos, Tukumā un Valmierā iespējams ieskatīties un ieklausītos koru, deju kolektīvu un pūtēju orķestru XXVII Vispārējo latviešu dziesmu un XVII Deju svētku koncertu repertuārā. Visos, izņemot tautas deju koncertu 11. jūnijā Alūksnē, ieeja ir bez maksas.

Talsu Sauleskalna estrādē 28. maijā plkst. 19.00 dziesmas no 2023. gada Dziesmu svētku koru lielkoncerta Tīrums. Dziesmas ceļš un noslēguma koncerta Kopā augšup dziedās Zemgales un Kurzemes jauktie kori. Kopkori, kurā vienosies vairāk nekā 1200 balsu, diriģēs Dziesmu svētku virsdiriģenti Agita Ikauniece-Rimšēviča, Aira Birziņa, Māra Marnauza, Ilze Valce, Kaspars Ādamsons, Jurģis Cābulis, Ivars Cinkuss, Mārtiņš Klišāns, Ārijs Šķepasts, Aigars Meri, Ints Teterovskis, kā arī svētku goda virsdiriģenti Jānis Erenštreits, Juris Kļaviņš un Jēkabs Ozoliņš. Piedalīsies arī Talsu novada bērnu kori, Rīgas Doma meiteņu kora Tiara jaunākā grupa, Kurzemes senioru kori, Talsu novada deju kolektīvi, Kolkas tautas nama koklētāju ansamblis, NBS Jūras spēku un Zemessardzes apvienotais orķestris, komponists Raimonds Tiguls un solisti Inga Šļubovska un Mārtiņš Klišāns.

Aira Birziņa, kura kopā ar Gintu Ceplenieku un Āriju Šķepastu ir koncerta mākslinieciskā vadītāja, atklāj: "Vairs tikai viens gads līdz nozīmīgajai Dziesmu svētku tradīcijas 150. jubilejai. Tas liek saspringt darba ritmā, bet jo īpaši atkal izjust vārdos neaprakstāmo gaisa vibrēšanu, kad kopmēģinājumos satiekas kori, lai kopā veidotu vienu domu. Kopkoncerts Talsos ir ļoti svarīgs, lai pēc pandēmijas un ierobežojumu gadiem atgūtu pārliecību kora skanējumā, lai Latvijai un Eiropai sarežģītajā kara draudu laikā no jauna saliedētos par kopīgām latviskajām vērtībām, lai iedvesmotos un smeltos gara spēku ikdienai un jauniem izaicinājumiem." Koncerta režisors ir Reinis Suhanovs, deju virsvadītājs – Reinis Rešetins. Uz koncertu vedīs svētku dalībnieku gājiens plkst. 18.00 no Talsu novada pašvaldības administratīvā centra. Pēc koncerta – balle ar grupu Roja.

Cēsu Pils parka estrādē 11. jūnijā skanēs Vidzemes un Latgales jaukto koru balsis, savukārt Alūksnes Pilssalas estrādē 600 dejotāju no visas Latvijas izdejos dejas no lieluzveduma Mūžīgais dzinējs. Tukuma Durbes estrādē 4. jūnijā notiks Latvijas sieviešu un vīru koru svētki. 29. maijā Preiļu parka estrādē, 4. jūnijā Madonas pilsētas estrādē, 5. jūnijā Valmieras pilsētas brīvdabas estrādē un 12. jūnijā Liepājas koncertestrādē Pūt, vējiņi savu svētku koncerta repertuāru izspēlēs pūtēju orķestri.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja