Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Iet pie klausītāja ar patiesu vienkāršību

Grupa The Sound Poets sāk akustisko koncerttūri Joprojām.

Nesen laidusi klajā savu jauno dziesmu Joprojām, grupa The Sound Poets šobrīd aktīvi gatavojas pirmajai akustiskajai koncerttūrei 11 Latvijas pilsētās. Biļetes uz koncertiem izpērk naski, tāpēc jau izsludināti četri papildkoncerti, kas liecina, ka klausītāji ir noilgojušies dzirdēt un redzēt skaņu dzejniekus. Grupas solists Jānis Aišpurs atklāj, ka arī paši mūziķi jūtas līdzīgi. Kad pagājušajā vasarā nospēlējuši pāris albuma Pulsē dziesmu koncertu Siguldā un pāris – Rīgā, jutuši, ka par maz šo materiālu ir nesuši publikai, par maz redzējuši savus klausītājus aci pret aci. Tad par sevi atgādinājusi sen lolota iecere veidot akustisku uzstāšanos, un lūk – šoreiz sakritušas vēlmes ar iespējām. 

Lai gan starp dziesmām būs tikai viena pavisam jauna, jau pazīstamie skaņdarbi īpaši šai koncertprogrammai tikuši pārveidoti jaunās akustiskās versijās. "Tas būs kas pilnīgi jauns. Nebūs tā, ka cilvēki atnāks uz koncertu un teiks – ai, šo dziesmu jau esam šādi dzirdējuši! Dziesmas būs jaunos skanējumos un aranžijās un izpildītas ar citiem instrumentiem. Būs – klasiski, kā jau akustiskajās tūrēs – akustiskās ģitāras, pirmo reizi būs arī akustiskais bass. Būs čells, bet tas jau mums kā parasti. Perkusiju gals būs atšķirīgs. Un vēl mums būs tāds instruments, kuru sauc par harmoniumu. Tie, kas zina, tie zina, bet tiem, kas nezina, būs interese papētīt sīkāk un atnākt uz koncertu, kur mēs to integrēsim savā daiļradē," Jānis Aišpurs izmet "āķi". 

Koncerts Rīgā notiks Latvijas Universitātes Lielajā aulā – zālē, kas slavena ar izcilu akustiku un kurā bieži notiek koru koncerti. Jānis atklāj, ka šī vieta izvēlēta, domājot par klausītāju ērtībām, baudot akustiskā koncerta formātu, kas mazāk aicinās uz dejošanu, vairāk – uz uzmanīgu klausīšanos. Tas ir arī veselīgs izaicinājums pašiem mūziķiem, jo tik labā akustikā sniegumam jābūt nevainojamam, tāpēc dziesmu jaunās aranžijas veidotas, jau ņemot vērā koncerta norises vietu.

"Mēs pirmo reizi pēc ilgiem gadiem veselu koncertu spēlēsim piecatā, šoreiz pat pūtēju grupas nebūs un nekādu citu papildspēku. Tā arī laikam bija viena no galvenajām domām –  lai šoreiz būtu vienkārši un ļoti patiesi. Nav tā, ka citreiz esam bijuši nepatiesi. Bet šoreiz vēlamies ar tādu patiesu vienkāršību iet pie klausītāja, bez lielām skatuvēm, gaismām, pastiprinošām iekārtām un papildspēkiem. Mēs un klausītājs. Bija idejas, ka akustiskajā koncertā varētu būt stīgu kvartets, pūtēji vai vokālais ansamblis. Taču vienā brīdī paši sapratām, ka gribam pavisam personiski un tieši uzrunāt savu klausītāju. Tāpēc pārsteigt ar to, ka koncertos būs ceļojošo sunīšu šovs vai kas tamlīdzīgs, nevarēsim," pasmaida dziedātājs. 

Koncerttūre sāksies 1. aprīlī ar uzstāšanos Krustpilī. 
Vairāk informācijas – www.bilesuparadize.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja