Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Ineses Galantes izlolotie – Jaunie un spožie īpašā koncertā

Mūzikas festivāls Summertime – aicina Inese Galante tradicionāli ir bijusi skatuve, uz kuras vieta atvēlēta arī pavisam jaunajiem mūziķiem. Vairākiem šobrīd Latvijā slaveniem māksliniekiem tieši Summertime – aicina Inese Galante bijusi vieta atspēriena startam. Taču šogad pirmo reizi jaunie talanti būs īpaši rīkota koncerta galvenās zvaigznes – 13. augustā Dzintaru koncertzālē koncertā Jaunie un spožie uzstāsies konkursa Ineses Galantes talanti laureāti saksofoniste Ilva Ešenvalde, vijolnieks Andrejs Jegorovs un soprāns Inna Kločko.

Inna Kločko ir konkursa “Ineses Galantes talanti” 2022. gada laureāte, saņemot 1. vietu Vokālās mākslas kategorijā, šajā pašā gadā viņa kļuva arī par Starptautiskā vokālistu konkursa Città di Alcamo (Itālija) un Jāņa Zābera II Starptautiskā vokālistu konkursa laureāti.  Inna Kločko dzimusi Sibīrijā, dzīvojusi Maskavā, absolvējusi Krievijas Teātra mākslas universitātes (GITIS) muzikālā teātra nodaļu. Uz Latviju pārcēlusies dzīvot, kļūstot par Latvijas Nacionālās operas un baleta (LNOB) solista Artjoma Safronova sievu, pirmo lomu LNOB nodziedāja 2020. gadā, interpretējot Lizu Pētera Čaikovska operā “Pīķa dāma”. 13. augusta koncertā Inna Kločko izpildīs melodijas no pazīstamām operām, tostarp ārijas no Džakomo Pučīni operas Madame Butterfly un Džuzepes Verdi “Likteņa vara,” kā arī Pētera Čaikovska, Antonīna Dvoržāka un Paolo Tosti dziesmas.

Arī saksofoniste Ilva Ešenvalde, 2022. gada konkursa “Ineses Galantes talanti” 2. vietas ieguvēja kategorijā Pūšaminstrumentu spēle, jau savā mūziķes karjeras sākumā guvusi starptautisku novērtējumu – viņa 2022. gadā Parīzē festivālā Concour de Saxofone Parisien ieguva trešo vietu. Nule kā iestājusies Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā (JVLMA) pēc sekmīgas Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolas absolvēšanas, kur apguva saksofona spēli pie izcilā Oskara Petrauska. Koncertā “Jaunie un spožie” Ilva kopā ar koncertmeistari Sanitu Glazenburgu atskaņos laikmetīgo komponistu skaņdarbus soprāna un alta saksofonam.

Savukārt vijolnieks Andrejs Jegorovs konkursā “Ineses Galantes talanti” piedalījies vairākas reizes, 2018. gadā iegūstot pirmo vietu kategorijā “Stīgu instrumentu spēle”, šobrīd viņš spēlē Latvijas Nacionālajā simfoniskajā orķestrī, kā arī kamerorķestrī Davinspiro Camerata. Nupat iestājies JVLMA maģistrantūrā, vijoļspēli apgūst pie Stīgu instrumentu katedras vadītājas, asociētās profesores Terēze Zībertes-Ijabas un LNSO koncertmeistara, JVLMA docētāja Georga Sarkisjana. Koncertā “Jaunie un spožie” A. Jegorovs atskaņos Morisa Ravēla un Jāzepa Mediņa skaņdarbus.

“Uzstāšanās uz Dzintaru koncertzāles vēsturiskās skatuves ar tās lielisko akustiku ir godpilna un prestiža iespēja demonstrēt savus solo priekšnesumus. Jaunie mūziķi sola pārsteigt publiku ar savu spilgto talantu un meistarību. Koncerta klausītājiem būs iespēja ieraudzīt un izjust lepnumu par mūsu valsts radošo potenciālu. Šis koncerts festivāla norisē būs jauns notikums, lai jaunajiem izpildītājmāksliniekiem rastu iespēju koncertēt uz lielās skatuves un praksē izbaudīt mūziķa profesiju,” norāda festivāla “Summertime – aicina Inese Galante” direktore Diāna Galante.

Šovasar festivāla “Summertime – aicina Inese Galante” programmā iekļauti seši koncerti. Atklāšanas koncertā 10. augustā uzstāsies virtuozie Latvijas pianisti Andrejs Osokins, Reinis Zariņš, Daumants Liepiņš un Aurēlija Šimkus. 11. augustā enerģisku ballīti iegriezīs Balkānu ritmu karalis Shantel. 12. augustā pēcpusdienā klausītājus pulcēs Ineses Galantes koncerts “Viva amore”, savukārt 12. augusta vakarā – Sanremo festivāla vairākkārtējs dalībnieks un laureāts, Itālijas Eirovīzijas zvaigzne Rafaels Gvalaci. 13. augustā koncertā “Jaunie un spožie” uzstāsies saksofoniste Ilva Ešenvalde, LNOB soliste Inna Kločko un vijolnieks Andrejs Jegorovs. Festivāls noslēgsies 13. augusta vakarā ar Ūtes Lemperes monoizrādi “Tikšanās ar Marlēnu”. 

Biļetes uz festivālu pieejamas Biļešu paradīzes tīklā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja