Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Jau šodien – Prāta vētras 45 slavas minūtes Glastonberijā

Šodien, 29. jūnijā, plkst. 11.55 grupa Prāta vētra sāks uzstāšanos Glastonberijas festivālā, kurš ir lielākais un, mēdz teikt, labākais visā pasaulē.

Koncerts ilgs 45 minūtes un notiks uz vienas no galvenajām skatuvēm, kas nosaukta Džona Pīla vārdā. Prāta vētra ir pirmā apvienība no bijušās PSRS, kas tikusi uzaicināta piedalīties šajā Anglijas festivālā. "Tas ir vērā ņemams fakts, kuru neviens nevarēs izdzēst no grupas biogrāfijas," notikuma nozīmi sarunā ar Dienu uzsver Prāta vētras starptautisko attiecību menedžere Guna Zučika.

Populārākie mūziķi ar The Rolling Stones priekšgalā (Mika Džegera komandai, tāpat kā Prāta vētrai, šī ir debija Glastonberijā) festivālā uzstājas nedēļas nogalē, no 28. līdz 30. jūnijam, taču dažādas muzikālas aktivitātes notiek jau kopš trešdienas: uz 58 skatuvēm šonedēļ kopumā kāps 2000 grupu un izpildītāju.

Leģendāro Glastonberijas festivālu kopš 1970. gada savas piensaimniecības Worthy teritorijā, kas atrodas Piltonas ciematā Somersetas grāfistē, rīko angļu lauksaimnieks Maikls Īviss. Festivālu šogad apmeklēs 140 000 skatītāju, biļetes maksāja 205 sterliņu mārciņas – kā allaž, tās tika pārdotas vēl pirms programmas izziņošanas.

Vēlāk rītdien uz Džona Pīla skatuves uzstāsies bijušais The Smiths dalībnieks Džonijs Mārs, grupas Savages, Everything Everything un Hurts, savukārt svētdien – Džeimss Bleikss un franču ansamblis Phoenix. Skatuve nosaukta pazīstamā anģlu dīdžeja un radio raidījumu vadītāja Džona Pīla (1939–2004) vārdā: viņš bija slavens ar jaunu talantu atklāšanu un atbalstu.

Viens no festivāla programmas veidotājiem Mārtins Elborns, kurš arī uzaicinājis Prāta vētru Glastonberijā, uzskata, ka tieši šī skatuve būs vislabāk piemērota latviešu grupas koncertam. "Uz šīs skatuves spēlē labas grupas, kuru mūzikā vērts ieklausīties, pat ja to nosaukumi klausītājiem pagaidām neizsaka daudz," piebilst Guna Zučika.

Uz lielākās festivāla skatuves Pyramid šogad uzstājas Arctic Monkeys, The Vaccines, The Rolling Stones, Primal Scream, Elviss Kostello, Mumford & Sons, Niks Keivs un The Bad Seeds, Vampire Weekend, Rūfuss Veinratis un daudzas citas zvaigznes.

Uzreiz pēc Glastonberijas Prāta vētra dosies uz festivālu Rock for People Čehijā, tur koncerts notiks uz galvenās skatuves 2. jūlijā, to pārraidīs tiešraidē YouTube. Pēc Prāta vētras uz skatuves kāps Amanda Pālmere, Bloc Party un 30 Seconds to Mars.

Nākamais latviešu mūziķu pieturpunkts būs festivāls Našestvije Tveras apgabalā Krievijā – 5. jūlija vakarā Prāta vētra spēlēs uz galvenās skatuves, vēlāk tajā pašā dienā uzstāsies grupas Bi-2 un Bravo. Vienīgais festivāls Latvijā, kurā šovasar būs dzirdama Prāta vētra, ir Summer Sound Liepājā, kur koncerts notiks 12. jūlijā.

Drīzumā Prāta vētra publiskos jaunas publicitātes fotogrāfijas, kuru autors ir grupas draugs slavenais holandiešu fotomākslinieks un režisors Antons Korbeins, kurš vairāku gadu desmitu garumā sadarbojas ar Tomu Veitsu, U2 un Depeche Mode. Jaunā fotosesija ar Prāta vētru nesen notika Berlīnē.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja