Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Jūrmalā uzstāsies operzvaigzne Huans Djego Floress

Noslēdzot Baltijas muzikālo sezonu vasaras koncertu ciklu, 27. augustā Dzintaru koncertzālē uzstāsies viens no pasaulē pieprasītākajiem operdziedoņiem Huans Djego Floress (Juan Diego Flórez), informēja koncerta pārstāvji.

Dižais Lučano Pavarotti nosauca Huanu Djego Floresu par savu pēcnācēju, nepārspējamais Plasido Domingo atzinis Floresu par mūsdienu izcilāko dziedoni, “jo dziedāt tā, kā dzied viņš, nevar neviens cits”, savukārt ietekmīgais britu izdevums The Independent ir iekļāvis peruāņu dziedātāju “jauno trīs tenoru” skaitā. Un tas nav nejauši. Šis retās balss tenore di grazia (“izsmalcinātais tenors” - itāļu val.) spējis atdzīvināt vairākas operas, kuras iepriekš uzskatītas par neatskaņojamām pārāk sarežģīto vīriešu partiju dēļ. Viņš viegli spēj izdziedāt uz “bis” līdz pat deviņiem augšējiem “do”. Starp citu, tieši Floress pielika punktu daudzgadīgai tradīcijai, ko ieviesa leģendārais Arturo Toskanini - nedziedāt uz bis slavenajā Laskalā.

Huans Djego Floress dzimis 1973. gadā Peru. Muzikālo izglītību vispirms ieguvis dzimtenē - Nacionālajā konservatorijā Limā. Taču jau trīs gadus vēlāk talantīgais students uzvarēja prestižā Filadelfijas Kērtisa mūzikas institūta (ASV) stipendiju konkursā.

Pirmie panākumi Floresu sasniedza 1996. gadā, kad 23 gadus vecais peruāņu dziedātājs debitēja Rosini mūzikas festivālā, aizvietojot saslimušo tenoru operā Matilde di Šabrāna. Viņa sniegums atstāja žilbinošu iespaidu uz speciālistiem un ļāva noslēgt līgumu ar Laskalā operteātri, kura sastāvā Floress iekaroja operas mīļotāju sirdis pasaules lielākajos kultūras centros.

2012. gadā Huans Djego Floress kļuva par kamerzengeru (tas ir vēsturisks augstākās atzinības nosaukums, ko operdziedātājiem piešķir Vācijas un Austrijas valdības).  Savulaik tas piešķirts Monseratai Kabaljē, Annai Netrebko, Tomasam Hempsonam, Renē Papē un citiem. Floress ir arī Peru augstākā nacionālā apbalvojuma - “Peru Saules” Lielā Krusta ordeņa kavalieris.

Turklāt Floress ir pazīstams no daudzām labdarības programmām klasiskās mūzikas attīstībai savā dzimtenē, par ko izpelnījies UNESCO Labās Gribas Vēstnieka goda nosaukums.

Jūrmalā Floresa koncertmeistars būs lieliskais pianists Vinčenco Skalera (Vincenzo Scalera). Šis slavenās Manhetenas mūzikas skolas absolvents savas muzikālās karjeras laikā ir uzstājies uz pasaules prestižākajām skatuvēm kopā ar tādām zvaigznēm kā Andrea Bočelli, Hosē Karerass, Monserata Kabaljē un citiem. 

Vakara programmā Volfganga Amadeja Mocarta, Gaetano Doniceti, Džuzepes Verdi, Žila Masnē, Šarla Guno un Džakomo Pučini skaņdarbi.

 

 

 

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja