Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Kaņepes Kultūras centra Vēlajās brokastīs uzstāsies Sinfonietta Rīga stīgu kvartets

30. jūlijā uz Kaņepes Kultūras centra terases no 13 līdz 14.30 notiks Vēlās brokastis ar Sinfonietta Rīga stīgu kvartetu, pavēstīja centra pārstāve Santa Rībena.

Šajā koncertā Sinfonietta Rīga stīgu kvartets spēlēs V.A. Mocarta Divertismentus Re, Mibemol un Fa mažorā, kā arī izskanēs Franča Šūberta Pieci menueti Do mažorā un Piecas vācu dejas Do mažorā.

“Šūberta valši un vācu dejas ir labākā izklaides mūzika, kas radusies pēc Mocarta. Savukārt Mocarta divertismenti kopš to rašanās brīža spīd vienā no augstākajām Eiropas mūzikas virsotnēm. Esam priecīgi, ka svētdienas rītā Kaņepes klausītājiem būs iespēja dzirdēt tik izmeklētu programmu, “ saka Sinfonietta Rīga stīgu kvarteta pārstāvis Kārlis Klotiņš. 

Lai arī Sinfonietta Rīga stīgu kvartets savā repertuārā ietver skaņdarbus no gandrīz visiem mūzikas vēstures periodiem, kad vien stīgu kvartetam rakstīja un iesaistās projektos, kuri pārkāpj akadēmiskās mūzikas slieksni, visērtāk ansamblis jūtas mūsdienu mūzikā. Nozīmīga vieta kvarteta repertuārā ir latviešu mūsdienu komponistu darbiem. Ansamblim savus skaņdarbus veltījuši Andris Dzenītis, Maija Einfelde, Romualds Kalsons, Selga Mence, Anita Mieze un Rihards Zaļupe. Atskaņoti arī Pētera Vaska un Mārtiņa Viļuma kvarteti.

Šajā koncertā kvartetam pievienosies arī Jānis Stafeckis – kontrabass.

Kaņepes Kultūras centra pārstāve Anete Jansone piebilst, ka vasara ir laiks, kad doties ārpus telpām un baudīt sauli, tieši tāpēc vasaras sezonā KKC uzsāk jaunu koncertu sēriju Vēlās brokastis ar klasiķiem. 

A. Jansone informē: “Trīs koncertos baudīsim sauli uz mūsu terases un klausīsimies brīnišķīgā mūzikā. 30. jūlija un 10. septembra koncertos uzstāsies Sinfonietta Rīga stīgu kvartets, savukārt 13. augusta pēcpsudienā - Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra kamermūziķi ar programmu Elektrominimālisms.”

Biļešu cena 5 EUR, tās nopērkamas iepriekšpārdošanā Kaņepes Kultūras centra bārā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja