Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kauņā un Tallinā uzstāsies sintīpopa duets Hurts

Latvijā šovasar jau pabijušie briti “Hurts” rudenī Rīgai met līkumu – viņi šonedēļ uzstāsies kaimiņvalstīs, 12.oktobrī Kauņas “Žalgiris” arēnā un 14.oktobrī Tallinas “Saku” arēnā, informē Gints Putniņš, “L.Tips”. Biļetes uz koncertiem var iegādāties “Biļešu servisa” kasēs, to cena Ls 18 – 36.50.

Lai arī pēc “Positivus” festivāla vien retais mūzikas kritiķis “Hurts” uznācienu novērtēja kā spožu, klausītāji visā pasaulē domā savādāk – viņu Lielbritānijas rudens turneja tika izpārdota vienā mirklī. Žurnāla “NME” aptaujā “Hurts” tika atzīti par “Vasaras grupu” (Band Of The Summer), 2011.gada vasarā britu duets uzstājās lielākos Eiropas festivālos, to skaitā Glastonberijas festivālā, “Pukkelpop” un citos. Grupai pirms gada tika izdots debijas albums “Happiness”, tas vairākās valstīs ieguva zelta un platīna statusu, seši albuma singli pabijuši dažādu Eiropas topu augšgalā.

“Hurts” skan atsvešināti, vēsi, kā no citas laiktelpas… Precīzāk – no astoņdesmitajiem, kuru skanējumu visspilgtāk iezīmē “Pet Shop Boys”, “Erasure”, arī “Camouflage”. Apvienību 2009.gadā Mančestrā nodibināja Teo Hačkrafts un Adams Andersons. Dueta “Hurts” jaunieši ļoti piedomā pie vizuālā tēla. “Rūpīga apģērba izvēle palīdz justies svarīgam – tu vari lūkoties pasaulei sejā, un cilvēki tevi ievēro,” izteicies “Hurts” solists Teo Hačkrafts. Mūziķu ceļš līdz pasaules slavai – dziesmas Devotion ieraksts kopā ar Kailiju Minogu, Scissor Sisters koncertu iesildīšana, veiksmīga Lielbritānijas turneja un uzstāšanās lielākajos festivālos – nav bijis gluži zvaigznēm kaisīts. Taču pienāca 2009. gads, un dziesma “Wonderful Life” gandrīz vai vienā naktī padarīja “Hurts” dibinātājus par zvaigznēm – monohromais, striktās līnijās ieturētais video, atturīgās sintezatora partijas uzrunā visus nostalģijas māktos un bez liekas piepūles ieved atpakaļ vismaz 20 gadu senā pagātnē.

Jautāti par nākamā albuma rakstīšanu, Teo un Adams atzīst, ka materiāls jau topot, taču ārkārtīgi saspringtā koncertgrafika un piemērota noskaņojuma trūkuma dēļ process nevirzoties tik ātri, kā pašiem gribētos. “Mums būtu atkal jāieslīgst depresijā!“ žurnālam NME stāsta Teo. “Taču uzstājoties festivālos, tas nekādi neizdodas. Mums vajadzētu noorganizēt kādu katastrofu, kas liktu atkal justies nožēlojamiem. Kāds incidents būtu tieši laikā. Pie tā mēs patlaban arī strādājam.“

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja