Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Koncertzālē Cēsis gaidāms klaviermūzikas sensācijas brāļu Jusenu koncerts

Piektdien, 1. februārī, Koncertzālē Cēsis uzstāsies šī brīža klaviermūzikas sensācija – holandiešu duets brāļi Juseni, informēja koncertzāles pārstāve Egija Saļņikova.

Brāļi Juseni ir pianisma pasaules starptautiska mēroga jaunā sensācija. Viņi žilbina kā solopianisti un sajūsmina kā solisti saspēlē ar orķestri. Ievērojamais maestro Mihaels Šēnvands saka: “Muzicēt ar brāļiem Juseniem – tas ir tikpat kā doties braucienā ar diviem BMW uzreiz.”

Arturam Jusenam patlaban ir 22 gadi, Lukass Jusens ir 25 gadus vecs, un jau vairākus gadus viņi uzstājas ar pasaules labākajiem orķestriem un diriģentiem, kuru skaitā ir Janiks Nezē-Segēns, Valērijs Gergijevs, Juka Peka Saraste, Jāps van Zvēdens. Kopš 2010. gada brāļu Jusenu klavierdueta ieraksti nāk klajā prominentajā skaņu ierakstu namā Deutsche Grammophon. 2017. gadā klajā nāca klavierdueta albums ar Pulenka un Sensānsa darbu ierakstiem sadarbībā ar Karalisko Concertgebouw orķestri un Stefanu Denēvu. CD iekļauto Pulenka Dubultkoncerta interpretāciju Francijas radioprogramma La tribune des critiques de disques atzinusi par visu laiku labāko šī skaņdarba ierakstu.

Koncertam Cēsīs brāļi Juseni sagatavojuši izcilu klavierduetam komponētu skaņdarbu izlasi: Volfganga Amadeja Mocarta Sonāti divām klavierēm KV 448, Franča Šūberta Fantāziju faminorā, Fēliksa Mendelszona Allegro brillant.

Koncerta otrajā daļā tiks atskaņoti franču komponistu skaņdarbi - Gabriela Forē, Fransisa Pulenka un Morisa Ravela mūzika.

Pirms koncerta, plkst. 18 INSIGNIA mākslas galerijā koncertzālē Cēsis gaidāma Jāņa Murovska izstādes Cita aina atklāšana. Jau vairākus gadu desmitus viņš aizrautīgi turpina eksperimentus sietspiedes tehnikā, pilnveidojot savu meistarību un atklājot aizvien jaunas šīs tehnikas interpretācijas iespējas. Latvijas Mākslas akadēmijā viņš pasniedz tradicionālo sietspiedi, kuras pamatus pārzina līdz pat smalkākajām niansēm, bet savā radošajā darbā ļaujas drosmīgiem eksperimentiem, apgāžot visus stereotipus par šīs tehnikas lietu kārtību.

Biļetes uz koncertu Piano duo. Brāļi Juseni nopērkamas koncertzāles Cēsis kasē, Biļešu paradīze tirdzniecības vietās un internetā www.bilesuparadize.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja