Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +1 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Koris Latvija 75. sezonu atklās ar neakadēmisku programmu

Valsts Akadēmiskais koris Latvija savu 75. sezonu iesāks ar 1. aprīļa koncertu Zirgu ielas koncertzālē, plkst.17, kurā koris atļausies būt (Ne) akadēmisks, informēja kora pārstāve Inga Zālīte.

Koncertu diriģēs Valdis Tomsons un skatītājus iesaistīs, atraktīvi izkustinās un iepazīstinās ar skaņdarbu stāstiem Varis Klausītājs.

Programmā komponista Jura Ābola opusa/kompaktoperas Pokemongotango pasaules pirmatskaņojums, kā arī Ērika Ešenvalda, Jāzepa Vītola, Jura Vaivoda, Artura Maskata, Jāņa Liepiņa, Ārija Šķepasta kora mūzikas joki.

“Koncerta programma ir nenopietna un ļoti rūpīgi izstrādāta, izvēloties latviešu komponistus, kuri māk jokoties savos skaņdarbos. Jo nekas nopietnāks nevar būt par jokošanos. Atklāt skaņdarbus, kas ir nenopietni, man, kā diriģentam bija izaicinājums, jo latviešu komponistiem šis žanrs ir ļoti maz aiztikts. Programmā sarindoju komponistu plejādi, kuriem patīk jokot, kuri mīl dažādību un nebaidās uzdrošināties pārkāpt ierastās līnijas. Koncerts būs interesants skatītājiem ne tikai mākslinieciskajā ziņā, dzirdot kori nedzirdētā ampluā, bet arī ļaujoties atraktīvā pasākuma vadītāja Vara Klausītāja stāstījumam par katru skaņdarbu. Klausītāji ne tikai klausīsies un ies mājās, kā tas ierasts koncertos. Šoreiz koncerta neatņemama sastāvdaļa būs klausītāju līdziesaistīšanās, tādejādi kopā veidojot neaizmirstamu un unikālu koncertu. Koncerta apmeklētājus sagaida improvizācija. Īpaši neierasts klausītājiem būs J. Ābola opusa / kompaktoperas pirmatskaņojums - 15 minūšu garš sarkasms par pasaules globalizāciju, komunikācijas attīstību, cilvēces identitātes zudumu un atkarībām no mobilajām tehnoloģijām. Izlasot J. Ābola aprakstu desmit lapu garumā par skaņdarbu, varu vēstīt, ka sižets norit interneta vidē un ir traģikomisks stāsts par mīlas trijstūri. Klusā okeāna salā dzīvojošais puisis Tau Tau ir iemīlējies valdzinošajā meitenē Tia Tau, taču viņa nav vienalīdzīga arī ietekmīgajam gaļas tirgotājam, kas arī iekaro meitenes sirdi, izmantojot savas radošās idejas, jo Tau Tau svarīgāka ir tikai dzīvošana interneta vidē un skriešana pēc Pokemon Gold (interneta vides tēls). Skaņdarbā ir izmantotas dažādas valodas - albāņu, angļu, latviešu, esperanto u.c.. Eklektika ir neiedomājama,” stāsta un aicina uz koncertu VAK Latvija diriģents Valdis Tomsons. 

Biļetes pieejamas Biļešu paradīzes kasēs un www.bilesuparadize.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja