Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Koris Latvija Liepājā atskaņos labākos jaundarbus no projekta Latviešu komponisti Latvijas simtgadei

Liepājā, 14. oktobrī plkst. 19 a capella koncertu Lielajā dzintarā sniegs Valsts Akadēmiskais koris Latvija diriģenta Māra Sirmā vadībā. Koncerta pirmajā daļā skanēs labākie jaundarbi no projekta Latviešu komponisti Latvijas simtgadei, bet otrajā daļā Emīla Dārziņa un Raimonda Paula skaņdarbi, informēja pasākuma pārstāve Elizabete Hartmane.

VAK Latvija muzikālajā darbībā nozīmīgu lomu ieņem sadarbība ar Latvijas un ārvalstu komponistiem, līdzdarbība jaundarbu radīšanā un to pirmatskaņojumos. Šīs kolektīva raksturīgās iezīmes atspoguļosies arī koncertzāles Lielais dzintars notikumā, šoreiz klausītājiem kora un diriģenta izpildījumā piedāvājot divdaļīgu, īpaši veidotu a capella programmu.

Pirmajā koncerta daļā tiks prezentēti jaundarbi no šobrīd topošā projekta Latviešu komponisti Latvijas simtgadei, kurā iekļauti tādu autoru kā Anša Saukas, Andra Dzenīša, Riharda Dubras, Uģa Prauliņa un Riharda Zaļupes orģinālmūzika, bet otrajā daļa mūziķu uzmanība pievērsta komponistu - Emīla Dārziņa un Raimonda Paula daiļrades, kā arī kopēju paralēļu atspoguļojumam. Īpašu vietu koncertā ieņems arī Liepājas puses autoru – Andra Kontauta un Ērika Ešenvalda skanīgie jaundarbi.

Programmas daudzpusīgi krāsaino raksturu iezīmē arī VAK Latvija valdes loceklis Māris Ošlejs: "Mums ir liels prieks un milzīga atbildība braukt uz Lielo dzintaru ar divdaļīgu programmu. Uz Liepāju vedīsim visu labāko, ko esam sagatavojuši pēdējo divu gadu laikā!"

Biļetes uz VAK Latvija koncertu nopērkamas visās Biļešu paradīzes kasēs, interneta vietnē www.bilesuparadize.lv, kā arī koncertzāles Lielais dzintars informācijas centrā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja