Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Laimis Rācenājs bez tankistiem ar suni Rīgas Laika festivālā

6. novembrī plkst. 21 Latvijas Dzelzceļa vēstures muzejā - Rīgas Laika festivālā Laimis Rācenājs & His Orchestra koncerts Laimis Rācenājs bez tankistiem ar suni.

Laimis Rācenājs no citiem dziedātājiem Latvijā – un varbūt ne tikai Latvijā – atšķiras ar to, ka viņš ne vien dzied, bet arī domā par to, ka dzied: "Man nav ne izskata, ne dotumu, ne balss; es tik ļoti neko nemāku... Es domāju – kā es vispār kādam varu patikt? Es to nesaprotu. Taču es zinu, ka mūzika ir vienīgais veids, kā es kaut ko varu izdarīt. Man notiek tā: tu skaties, un tu domā."

Rūpīgi domādams par to, kas notiks nākamās nedēļas lielajā koncertā, Laimis norāda, ka "skaistu lietu jau nav daudz. Jo vienkāršāk, jo labāk, jo patiesāk." Rācenājs pret savu uzstāšanos attiecas ar luterisku nopietnību: ja es to neizdarīšu, kurš tad to izdarīs? Tas ir attieksmes jautājums, kāpēc dziesmas, kuras varētu dziedāt jebkurš, kļūst neaizmirstamas, īpašas. "Tu nedrīksti taisīt nekādas kopijas, tev jābūt pašam savām domām, savam skatījumam."

Dažas dziesmas no Laimja programmas ir kaut kas vairāk, nekā tikai dziesmas. Pret Gijas Kančeli Herio Bičebo Laimis attiecas kā pret cilvēku, nē, vēl vairāk nekā cilvēku, kuru iemīlējis. Bet Mikis Teodarakis dziesmā Vilciens atiet astoņos ir tieši novembris un nekad vairs nebūs šīs dienas, kad mēs sastapāmies. "Tikai šausmīgi viegli tā dzīve... tā ir tik ļoti trausla."

Biļetes šeit:

Rīgas Laika festivāls tiek organizēts, svinot žurnāla Rīgas Laiks 20 gadu jubileju. Tas norisināsies laikā no 5. novembra līdz 10. novembrim, piedāvājot aptuveni 50 dažādus notikumus - izstādes, koncertus, teātra izrādes, filmas, tikšanās ar Rīgas Laika autoriem un veidotājiem, un intelektuālas diskusijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja