Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Latvijas Mūzikas akadēmijā notiks Andras Dārziņas, Ilonas Meijas un Hertas Hansenas kamermūzikas koncerts

Pirmdien, 10. septembrī plkst. 18 Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas LMT kamerzālē notiks koncerts Sapņu tālumā, kurā muzicēs trīs spožas latviešu kamermūziķes - Andra Dārziņa (alts), Ilona Meija (flauta) un Herta Hansena (klavieres), informēja pateicoties Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas pārstāve Jana Lāce.

Programmas centrālā ass ir divu latviešu komponistu jaundarbi – 2017. gadā radītā Maijas Einfeldes Sonāte flautai un klavierēm, kas veltīta Ilonai Meijai un Hertai Hansenai - iedvesmas pilns meistardarbs ar apskaidrības caurstrāvotu finālu. Un Marītes Dombrovskas trio Epilogs Pētera Plakida piemiņai (2018), kura tapšanu iedvesmojusi autores skolotāja, komponista un pianista Pētera Plakida spilgtā personība. Koncerta programma papildināta ar diviem opusiem no jūtīgā smalko vibrāciju skaņraža Roberta Šūmaņa daiļrades - trīs romances flautai un klavierēm, kā arī Pasaku ainas altam un klavierēm.

Dārziņa, Meija, Hansena ir sevi pierādījis ansamblis. 2014. gada 29. septembrī, sniedzot tiešraides koncertu Latvijas Radio 1. studijā, tas ieguva Latvijas Radio 3 Klasika augsto novērtējumu - labākais koncerts 2014. gadā.

Andra Dārziņa dzimusi Austrālijā. Mūzikas bakalaura grādu ieguvusi Adelaides konservatorijā, prasmes papildinājusi Berlīnes Mākslas augstskolā. Daudzu starptautisku konkursu laureāte. Strādājusi par altu grupas koncertmeistari Hamburgas Filharmonijas orķestrī, 2003./2004. gadā pēc slavenās altistes Tabeas Cimmermanes uzaicinājuma strādājusi Hansa Eislera Mūzikas augstskolā Berlīnē, bet kopš 2004. gada ir alta spēles pasniedzēja Štutgartē. Kā kamermūziķe koncertējusi daudzviet Eiropā, Japānā, ASV, kā arī starptautiskos festivālos un nozīmīgos mūzikas forumos.

Ilona Meija ir orķestra Sinfonietta Rīga pirmā flauta un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas docente. Bieži muzicē kameransambļos ar dažādiem māksliniekiem no Latvijas un ārzemēm. Saņēmusi Lielo mūzikas balvu 2015 kategorijā Par izcilu darbu ansamblī.

Herta Hansena ir Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas asociētā profesore. Aktīvi koncertējoša pianiste, dažādu kamermūzikas projektu dalībniece, daudzu dziedātāju un instrumentālistu uzticama skatuves partnere. Saņēmusi Lielo mūzikas balvu 2013 kategorijā Par izcilu darbu ansamblī.

Biļešu pārdošana stundu pirms koncerta norises vietā.

Biļetes cena 5 EUR. Skolēniem, uzrādot apliecības – ieeja bez maksas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja