Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Latvijas Televīzijā izrādīs Mārtiņa Brauna 70. jubilejai veltītu raidījumu ciklu

Sveicot komponistu Mārtiņu Braunu 70. jubilejā, Latvijas Televīzijā tapuši muzikāli īsstāsti Dziesmas ceļš. Mārtiņš Brauns, kuros komponista dziesmu izpildītāji dalīsies savos vēstījumos par piecām zīmīgām, emocijas raisošām dziesmām. Cikls būs skatāms no 13. līdz 17. septembrim.

"Mārtiņa Brauna vitalitāte, spēcīgā emocionalitāte un tiešums kombinācijā ar profesionalitāti un talantu ļāvuši visu žanru mūzikas mīļotājiem iepazīt viņa daiļradi. Tie ir simfoniskie darbi, mūzikli, kino un teātra mūzika, roks, kora dziesmas, arī deju mūzika, ko izpildījuši un izpilda gandrīz visi zināmie Latvijas mūzikas kolektīvi, kori, simfoniskie orķestri, grupas," teic raidījuma Dziesmas ceļš. Mārtiņš Brauns scenārija autore Sandra Freiberga. 

Nelielu daļu no Mārtiņa Brauna dziesmu simtiem būs iespēja iepazīt ik vakaru no 13. līdz 17. septembrim pēc plkst. 21 LTV1 un REplay.lv

Dziesmas ceļš. Mārtiņš Brauns izskanēs apbrīnojamās, spēcīgas patriotiskas emocijas raisošās dziesmas Saule, Pērkons, Daugava stāsts, varēs uzzināt, kā tapa Dvēselīte. Būs iespēja dziedāt līdzi Dzied’ ar mani, tautu meita, ko komponists no nerātnās dainas pārvērtis dzirksteļojošā dziesmā. Skaisto dziesmas Veltījums mīlestībai vēstījumu izstāstīs Cīrulīšu ģimenes meitenes, kas atgriezīsies filmas Ziemassvētku jampadracis mājā, kā arī reiz Dzeguzītē dziedājusī Kristiāna Stirāne un džentlmeņi no vokālās grupas Insomnia.

Piekto dziesmu Tavā laikā komponists īpaši vēlējās iekļaut Dziesmas ceļā, tāpēc notika divu koru apvienošanās, un diriģents Ivars Cinkuss sagatavoja dziesmu ierakstam. Par to garāks stāsts būs skatāms tieši komponista dzimšanas dienā, 17. septembrī, plkst. 21.

"Viņš ir nervs latviešu mūzikā," teiks dzejnieks Jānis Peters. "Viņš ir spēks, kas savieno paaudzes mūzikā," teiks Insomnias vokālisti. "Viņš spēj radīt savās dziesmās nevis patriotismu, bet patriotiskas vērtības!" teiks diriģents Romāns Vanags. "Saule, Pērkons, Daugava ir Lāčplēsis!" teiks kora Gaudeamus dziedātājs Džordžs Stīls.

Raidījumu veidojusi LTV komanda – režisors Arvīds Babris, scenārija autore Sandra Freiberga, operatori Harijs Katlaps, Uvis Burjāns un Ņikita Aleksejevs.

17. septembrī plkst. 21.30 LTV1 un REplay.lv būs skatāms raidījuma Daudz laimes, jubilār! atkārtojums, kurā gaviļnieku izjautās žurnālists Andrejs Volmārs. 

Savukārt plkst. 22.05 varēs vēlreiz noskatīties Koncertu Z studijā, kurā kopā ar Mārtiņu Braunu uz skatuves varēs redzēt dziedātājus Ievu Sutugovu, Ati Ieviņu un Zani Gudro, kā arī talantīgos mūziķus Mārci Auziņu, Tomu Poišu un Rūdolfu Dankfeldu. 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

VIDEO: Grupa Tumsa laiž klajā dziesmu Nemiera kaijas

Grupa Tumsa laiž klajā dziesmu Nemiera kaijas no rudenī gaidāmā studijas albuma, kas tās raibajā vēsturē būs jau septītais. Kompozīcijas autori ir grupas dibinātājs, kopš 1991. gada arī nemainīgs t...

Izdots rakstu krājums Dekoloniālās ekoloģijas

Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs (LCCA) izdod rakstu krājumu Dekoloniālās ekoloģijas, kurā apkopoti mākslinieciski pētījumi par šodien kritiskiem ekoloģijas un sociālpolitisko pārmaiņu jautā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja