Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Latviju lielākajā Eiropas mūzikas konferencē Eurosonic Noorderslag pārstāvēs Elizabete Balčus un Makree

No 17. līdz 20. janvārim Nīderlandes pilsētā Groningenā notiks ikgadējais mūzikas festivāls un konference Eurosonic Noorderslag, kurā Latviju pārstāvēs mūziķi Elizabete Balčus un Makree, informēja Latvijas Mūzikas attīstības biedrība/ Latvijas Mūzikas eksports izpilddirketore Agnese Cimuška.

Eurosonic Noorderslag ir Eiropas apjomīgākā mūzikas industrijas profesionāļu sanāksme jeb showcase, kas sevī ietver gan iekštelpu mūzikas festivālu, gan konferenci. Katru gadu tajā piedalās vairāk nekā 300 mūziķu, ap 4000 delegātu (menedžeru, festivālu un koncertu organizatoru, publicitātes speciālistu un ierakstu izdevniecību pārstāvju), kā arī vairāk nekā 40 000 apmeklētāju.

Elizabete Balčus līdz šim izdevusi divus albumus, jaunākais no tiem – eksperimentālās popmūzikas žanrā ieturētais Conarium – 2016. gada nogalē izdots angļu leibla Liminal Noise paspārnē. Viņas neordinārie ieraksti un avangardiskie koncerti piesaistījuši uzmanību daudzviet Eiropā, un uzstāšanās Eurosonic festivālā būs daļa no divu nedēļu garas turnejas, kuras ietvaros viņa viesosies arī Vācijā, Luksemburgā, Francijā, Itālijā, Serbijā, Ungārijā un Rumānijā.

Elektroniskās mūzikas producents un DJ Makree savā žanrā darbojas kopš 2014. gada, un viņa paša radītie skaņdarbi, kā arī citu mākslinieku remiksi, atzīti gan vairāku ārzemju radio staciju, gan kolēģu vidū. Laika gaitā Makree ir sadarbojies ar ierakstu izdevniecībām Beļģijā un Zviedrijā, taču viņa jaunāko veikumu – kopdarbu ar producentu Secondcity – šogad izdos Sony apakšleibli Ministry of Sound un Nothing Else Matters.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja