Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Liepājā atklās leģendārajai rokgrupai Līvi veltītu izstādi

Liepājas muzejā Kūrmājas prospektā 16/18 19. augustā plkst. 17  atklās izstādi Dzelzgriezēj, šī pasaule mums jāsagriež par leģendāro rokgrupu Līvi, ko var uzskatīt ne vien par latviešu rokmūzikas simbolu, bet arī par Liepājas identitātes zīmi, informēja Liepājas muzeja pārstāve Liene Putāne.

Izstādē būs apskatāmi dažādi Līvus raksturojoši priekšmeti – fotogrāfijas, kuras izkārtotas laika līnijā, lai atspoguļotu grupas darbību no pirmsākumiem līdz 2010. gadam, kad tiek paziņots par grupas darbības beigām. Tāpat tiks rādīti dalībnieku skatuves tērpi, mūzikas instrumenti, apbalvojumi un koncertieraksti, kā arī citas plašākai publikai vēl neredzētas lietas, kas atspoguļoja grupas Līvi radošo darbību. Izstāde tiks papildināta ar Liepājas muzeja krājuma priekšmetiem.

Izstādes vizuālais noformējums tapis sadarbībā ar modes mākslinieci un gleznotāju Elitu Patmalnieci. Liels paldies par atbalstu izstādes tapšanā mūziķiem, kas bijuši saistīti ar grupu Līvi un viņu tuviniekiem, kuri atsaucās aicinājumam un dalījās gan ar priekšmetiem un atmiņām.

Liepājas muzejs ir pateicīgs Latvijas 1. Rokkafejnīcai un Raivo Mediņam personīgi, Igo, Elitai Veidemanei, Ausmai Grodumai, Mikrofona ierakstiem un Guntaram Račam personīgi, Jurim Pavītolam, Ingrīdai Gūtmanei, Valdim Skujiņam, Regīnai Kulinskai, Elitai Patmalniecei, Aigaram Hibnerim, Airitai Virgai, Edijam Šnipkem un Anetei Ķiģelei - Ābelei.

Līvu pirmsākumi meklējami 1972. gadā, kad Liepājas kultūras namā tiek izveidots vokāli instrumentālais ansamblis, kuru vada Juris Pavītols. Ansamblis tā sākotnējā sastāvā piedalījies festivālā Liepājas dzintars 1972. un 1974. gadā, kā arī pilsētas un republikas skatēs. 1976. gadā notikusi liktenīgā tikšanās, kad Juris Pavītols iepazinās ar Ēriku Ķiģeli un Metalurgu kultūras pilī dibināja grupu, aicinot pievienoties Ingrīdu Gūtmani, Andri Krūziņu un Jāni Grodumu. Gadu gaitā grupas sastāvs ir manījies ne vienu reizi vien. Dalībnieki ir pievienojušies, citi gājuši savu ceļu, daži atgriezušies. Tomēr pats galvenais – vēlme apliecināt, ka latviešu rokmūzika ir spējīga dzīvot un pastāvēt – palikusi nemainīga.

"Ko redzēt netrūka – džinsoti, mataini un bārdaini, šie zēni jūtami atšķīrās no vispārpieņemtā estrādes dziedoņa stereotipa," tā par grupu mūzikas saka apskatnieks Klāss Vāvere. Grupā bez iepriekš minētajiem dalībniekiem darbojušies tādi izcili mūziķi kā Igo, Vilnis Krieviņš, Modris Šterns, Valdis Štarks, Laimis Rācenājs, Tālis Pusbarnieks, Ainars Virga, Aivars Brīze, Guntars Mucenieks, Dainis Virga, Tomass Kleins un vēl daudzi citi.

Ieeja izstādē bez maksas. Izstāde skatāma no 19. augusta līdz 30. oktobrim. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja