Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Liepājā izskanēs Jāņa Šipkēvica dziesmu izrādes Zenīts

21. maijā, plkst. 12.00 un 14.00 Liepājas koncertzālē Lielais dzintars notiks divas Jāņa Šipkēvica dziesmu izrādes Zenīts, informēja Lielais Dzintars pārstāve Santa Margeviča.

Dziesmu izrāde veidota kā paša komponista Jāņa Šipkēvica un viņa kādreizējā klasesbiedra, cikla dzejas autora Marta Pujāta emocionāls un dinamisks vēstījums par skolas gados piedzīvoto. Zenītā abi mākslinieki atklāj savus nedarbus skolā: gan to, kā braukuši ar liftu, ko bērniem darīt bijis aizliegts, gan kā atskrūvējuši skrūves tāfelei, kas uzgāzusies skolotājai uz kājām.

 Ar suģestējošu mūziku un asprātīgiem dzejoļiem izrāde sola pamodināt bērnu, kas mīt katrā no mums. Zenītā spēlē rotaļīgs un aizkustinošs orķestris, un divi dziedoši puikas atceras 90. gadu Domskolas gaiteņus, futbolu ar dzēšgumiju, picu pārtikas plēvē, skolotāju kurpju papēdīšu klikstoņu, Černi etīdes, Air Jordan un supervaroni Mario. Kā solistus koncertā dzirdēsim Rīgas Doma kora skolas audzēkņus Eduardu Jansonu, Oliveru Veldri un  Emīlu Dzenīti. Uz Lielā dzintara Lielās zāles skatuves viņiem pievienosies LNSO zenītansamblis diriģenta Gunta Kuzmas vadībā. Izrādes režiju veidojis Viesturs Meikšāns, bet scenogrāfiju – Rūta Briede.

 “Tas būs kā savdabīgs psiholoģisks seanss, kurā ar dažādu žanru kompozīcijām tiek atjaunotas saites ar skolas laika maģisko pasauli. Muzikāli cikls būs tāds, kuru savam iztēles orķestrim it kā būtu uzrakstījis bērns. Ar vēlmi izprast apkārt notiekošo un piešķirt tam kādu rotaļīgu, eksistenciālu, smieklīgu, aizkustinošu, pārpasaulīgu un puiciski ikdienišķu jēgu, ” par izrādi stāsta komponists Jānis Šipkēvics.

Komponists šo dziesmu ciklu komponēja 2017. gada vasarā speciāli LNSO vasaras festivālam LNSO vasarnīca. Dziesmu izrāde Zenīts 2017. gadā tika nominēta balvai Kilograms kultūras un Lielajai Mūzikas balvai 2017 kategorijā Gada uzvedums.

Biļetes nopērkamas koncertzāles Lielais dzintars informācijas centrā, Biļešu paradīzes kasēs un interneta vietnē www.bilesuparadize.lv. Pieejamas arī ģimenes, skolēnu un skolotāju biļetes.​

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja