Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Liepājā uzstāsies avangarda piansists un tehno mūziķis Frančesko Tristano

6. augustā plkst. 20 Liepājas koncertzālē Lielais dzintars ar programmu Piano 2.0./Live set viesosies Luksemburgā dzimušais avangarda pianists un tehno mūziķis Frančesko Tristano (Francesco Tristano), informēja koncerta pārstāve Elizabete Hartmane.

Frančesco Tristano ir mākslinieks, kurš apveltīts ar neskaitāmiem talantiem - izcils pianists, komponists, tehno un džeza mūziķis, kurš viegli spēlējas ar dažādiem mūzikas laikmetiem, žanriem un stiliem. Teju katrā mākslinieka darbībā atspoguļojas viņa nevēlēšanās pieņemt jebkādus ierobežojumus vai limitus mūzikā - viņš zin kādas vienošanās un kompromisi ir veidojuši vairāku paaudžu pianistu stilu un sniegumu, un savā ceļā ir izvēlējies norobežoties no jebkādiem aizspriedumiem mūzikas laukā.

Guvis teicamu izglītību Ņujorkas Džuljarda skolā (The Juilliard School), apdāvinātais pianists ir viens no uzrunājošākajiem muzikālo robežu pārkāpējiem. Kritiķu cildināti ir viņa laikmetīgās mūzikas ieskaņojumi un četrrocīgi spēlētās orķestra partitūras (The Guardian), spēja mūzikai piešķirt krāsu pārpilnību un aizraujošu dedzīgumu (The New York Times). 

Liepājas mākslas foruma noslēguma koncertā 6.augustā Tristano spēlēs Baha Otro partitu, tai līdzās bagātīgi liekot savu elektroniskās mūzikas jaunradi un agrīnā baroka pravieša Džirolamo Freskobaldi neparedzamās tokātas. Koncerta otrajā daļā, pievienojoties dejotāju pulkam, apmeklētāji pieredzēs gluži neierastu Lielās zāles modifikāciju ar izlīdzinātu grīdu un Tristano uz vietas radīto Live Set, kurā mūziķis sintezēs akustisko klaviermūziku un elektroniku.

Pēc divdaļīgā koncerta apmeklētāji tiks aicināti uzturēties atpūtas zonā jeb laundžā, kur DJ spēlētās mūzikas pavadībā varēs baudīt Liepājas vasaras noskaņas un atspirdzinošus dzērienus.

Biļetes uz Frančesko Tristano performanci nopērkamas Biļešu Paradīzes kasēs visā Latvijā un interneta vietnē www.bilesuparadize.lv. Uz Liepājas mākslas foruma notikumiem iespējams iegādāties arī kopbiļeti, kas apmeklētājiem sniegs iespēju par izdevīgāku cenu apmeklēt 16 foruma notikumus 4 dienu garumā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja