Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -1 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Liepājas simfoniskais orķestris dodas tālos koncertceļojumos un atvadās no pianisma zvaigznēm

Liepājas simfoniskais orķestris (LSO) gadumiju sagaidīs Āzijas koncertceļojumā, nākamgad pošas arī uz Japānu un Dienvidameriku, savukārt nākamā gada pavasarī liks punktu 23 gadus ilgušajai Pianisma zvaigžņu festivāla tradīcijai, dodot vārdu tikai pianistēm - dāmām, preses konferencē Rīgā par LSO tuvākās nākotnes plāniem pavēstīja orķestra direktors Uldis Lipskis.

"Jau 20. decembrī dodamies atbildīgā Āzijas koncertturnejā, kas var notikt ar Kultūras ministrijas atbalstu. 12 koncertu notiks Ķīnā, sākot no Korejas robežas ziemeļos līdz Honkongai un Šanhajai, sekos divi koncerti Indijā. Deviņi mūsu koncerti notiks milzīgās, akustiskās zālēs, kuras ķīnieši paši dēvē par Grand Theater, - tajās ir vairāk nekā 3000 skatītāju vietu. Spēlēsim pazīstamus Čaikovska, Rahmaņinova, Rimska-Korsakova skaņdarbus, dažus ķīniešu opusus un mūsu Emīla Dārziņa Melanholisko valsi," stāsta U. Lipskis, palepodamies, ka LSO ir pirmais no Baltijas valstu simfoniskajiem kolektīviem, kas uzstāsies Indijā. Koncertturnejas noslēgums Indijā 8. janvārī Mumbajā un 10. janvārī Deli reprezentēs Latvijas prezidēšanu Eiropas Savienībā un tikko nodibinātās Latvijas vēstniecības Indijā darba sākumu.

"Ir liels gandarījums, ka uzstāsimies kopā ar pasaulslaveno indiešu vijolnieku, par Indijas Paganīni dēvēto Subramanjamu, kurš savā pasaules mūzikā apvieno indiešu un Eiropas klasiskās un džezroka mūzikas tradīcijas. Orķestris nospēlēs A. Dvoržāka 9. simfoniju No jaunās pasaules. Koncertu Deli ierakstīs televīzija un translēs visā Indijā, dāvinot bezmaksas retranslēšanas tiesības Baltijas valstīs," atklāja U. Lipskis. 2015. gada oktobrī LSO plāno uzstāties sešās Dienvidamerikas valstu galvaspilsētās, savukārt 2015. gada maijā Japānā spēlēs japāņu popmūzikas leģendas, Raimonda Paula dziesmas Dāvāja Māriņa izpildītājas Tokiko Kato jubilejas koncertos.

LSO arī turpina sevi popularizēt ar ierakstu starpniecību. Drīzumā Vācijā nāks klajā Pētera Vaska mūzikas CD, britu kompānijā Toccata jau iznācis dāņu trompetista Ketila Kristensena CD, tikko ierakstīts skota Čārlza O'Braiena mūzikas CD un arī Imanta Kalniņa mūzikas programma, veltījums Latvijas valsts simtgadei.

Liepājas simfoniskais orķestris (LSO) jau sācis biļešu tirdzniecību uz 23. Starptautisko Pianisma zvaigžņu festivālu, kas notiks no 2015. gada 18. līdz 21. martam. "Vēlamies noslēgt šo 23 gadu posmu ar mīļu, nelielu atvadu festivālu, godinot sievietes talantu un radošo spēku," tā U. Lipskis, atklājot nodomu topošajā jaunajā koncertzālē jau rīkot zvaigžņu festivālus vispār. "Pēdējo pianistu festivālu sāksim Liepājas dzimšanas dienā 18. martā ar ieskaņas koncertu, kurā muzicēs Liepājas Mūzikas vidusskolas audzēkņi un pazīstami absolventi. Viesosies ķīniešu pianiste Sjajiņa Vana, ar kuru LSO galvenais diriģents Atvars Lakstīgala jau muzicējis Vācijā, un izcila pianiste no Malaizijas Meja Dži Fu, kura apbalvota ar BBC Gada disku par mūsdienu klaviermūzikas interpretējumu. Solistes būs arī Lisa Smirnova no Austrijas un somiete Laura Mikola no Parīzes, savukārt Latviju pārstāvēs mūsu jaunā zvaigzne, J. Vītola starptautiskā konkursa laureāte Antoņina Suhanova."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja