Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Liepājas Simfoniskais orķestris jaunajā sezonā piedāvās koncertus ar pašmāju māksliniekiem

Savā 141. koncertsezonā, kas sāksies jau sestdien, 18. septembrī, pulksten 19 Liepājas koncertzālē Lielais dzintars, Liepājas Simfoniskais orķestris īpaši akcentēs latviešu atskaņotājmāksliniekus, kuri atpazīstamību guvuši arī ārpus Latvijas robežām, informēja Liepājas Simfoniskā orķestra sabiedrisko attiecību vadītāja Iveta Vēvere.

"Šobrīd mēs sezonas repertuāra veidošanā koncentrējamies uz spožiem latviešu solistiem, un mākslinieciski tas būs tikai ieguvums, ka Liepājas Simfoniskais orķestris turpinās sadarboties arī ar zināmiem māksliniekiem, ar kuriem jau bijusi skaista sadarbības vēsture – ir ārkārtīgi interesanti vērot interpretācijas, kad ir zināma gara radniecība, piemēram, diriģenti ar solistiem, kas ir studējuši kopā, vai muzicējuši. Tas ir pilnīgi cits ansamblis, nevis kā zvaigzne, kas atbrauc iepriekšējā vakarā un uzreiz pēc koncerta dodas tālāk," stāsta Liepājas Simfoniskā orķestra valdes loceklis Uldis Lipskis. 

Arī Liepājas Starptautiskajā zvaigžņu festivālā, kas nākamā gada pavasarī noritēs jau 30. reizi, uz skatuves kāps pašmāju spožākie mākslinieki. 

"Atskatoties uz festivāla pirmsākumiem, toreiz tā bija daudzu valstu karodziņu savākšana un pasaules tendenču un lielmeistaru rādīšana, jo 90. gados jau nebija daudz latviešu atskaņotājmākslinieki ar starptautiski atpazīstamu vārdu, kā tas ir tagad. Tāpēc mūsu izvēle ir sniegt atbalstu pašmāju spožiem māksliniekiem, ņemot vērā, cik viņi tomēr pandēmijas rezultātā ir bijuši aplaupīti ar publikas uzmanību un koncertiem," pauž Uldis Lipskis. 

Sezonas atklāšanas koncertā Liepājas Simfoniskais orķestris diriģenta Gintara Rinkeviča vadībā klausītājiem piedāvās Pētera Čaikovska reti atskaņoto simfoniju Manfrēds un Žana Sibēliusa Remažora vijolkoncertu ar izcilās latviešu vijolnieces Paulas Šūmanes solo.

1. oktobrī Liepājā un 2. oktobrī Tukumā orķestris muzicēs kopā ar Vestardu Šimku, kas šoreiz uz skatuves būs gan kā spožs solists, gan arī kā komponists – koncerta programmā iekļauts Vestarda Šimkus komponētais skaņdarbs Likteņa vārti klavierēm un simfoniskajam orķestrim (2018) un Koncerts klavierēm un stīgu orķestrim Veltīts neērtajam cilvēkam (2008).

Rudenī Liepājas Simfoniskais orķestris divas reizes tiksies ar izcilo čellisti Margaritu Balanas. 15. oktobrī Liepājā un 16. oktobrī Rundāles pilī tā būs koncetprogramma ar diriģentu Andri Veismani, savukārt 17. decembrī jau ar savu māsu – vijolnieci Kristīni Balanas – viņa atskaņos Brāmsa dubultkoncertu ar maestro Gintaru Rinkeviču pie diriģenta pults.

Savukārt 3. decembrī igauņu diriģenta Risto Josta vadībā gaidāms pasaules pirmatskaņojums Riharda Dubras koncertam arfai un orķestrim, kurā solistes būs Liepājas Simfoniskā orķestra mākslinieces Dārta Tisenkopfa un Marta Kauliņa.

"Viss šis pusgads ir atgriešanās ar nedaudz drebošu sirdi, vai varēsim pilnībā realizēt savus plānus, bet katrā ziņā mēs koncentrējamies uz ļoti skaistu, arī atpazīstamu mūziku un liela prieka sagādāšanu publikai. Pēc šī pandēmijas perioda mūsu sezonas galvenais uzdevums ir atgriezt koncertzālē mūsu uzticīgos klausītājus," nākamo sezonu ieskicē Uldis Lipskis. 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja