Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Liepājas simfoniskais orķestris sniegs Lieldienu koncertus Kurzemes baznīcās

Liepājas simfoniskais orķestris ir sagatavojis klausītājiem vairākus muzikālus pārsteigumus Lieldienu koncertos. Lai arī simfoniskā orķestra vārds parasti saistās ar liela mākslinieciska kolektīva skanējumu, Liepājas simfoniskā orķestra komanda uzņēmusies arī kamermūzikas aģentūras lomu, lai regulāri organizētu kamermūzikas koncertus, pavēstīja orķestra sabiedrisko attiecību vadītāja Nataļja Vecvagare.

Jau marta beigās klausītāju vērtēšanai tiks nodoti vairāki Lieldienu koncerti Kurzemes baznīcās.
Trešdien, 31.martā plkst. 18 Liepājas Sv. Annas Ev.lut. baznīcā Liepājas simfoniskais orķestris atskaņos G.B.Pergolezi "Stabat Mater" un J.S.Baha Koncertu divām vijolēm un stīgu orķestrim re minorā. Pie diriģenta pults būs Andris Veismanis.
4. aprīlī plkst 10 Liepājas Sv.Pāvila baptistu baznīcā orķestra izpildījumā klausītāji dzirdēs A. Jurjāna Barkarollu, J.S.Baha  Svītu orķestrim Nr.2 un E.Grīga svītu "No Holberga laikiem". Programmu diriģēs orķestra galvenais diriģents Atvars Lakstīgala, kurš šajā reizē piedalīsies arī kā solists, atskaņojot mežraga solo.
Tajā pašā svētdienā, 4.aprīlī plkst.14 Grobiņas Sv.Brigitas Romas katoļu baznīcā un plkst.16.30 Bātas - Vaiņodes Ev.lut.baznīcā orķestra koka pūšamo un metālpūšamo instrumentu kvinteti atskaņos baroka un klasicisma laika mūziku. Kā pauda N.Vecvagare, visi šie koncerti klausītājiem būs pieejami par ziedojumiem, un tajos saziedotie līdzekļi tiks ieguldīti orķestra instrumentu remontam un atjaunošanai.

Pūpolsvētdienā 28.martā plkst.17 orķestris klausītājiem dāvā īpašu koncertu Liepājas latviešu biedrības nama Galerijā, kurā muzicēs atraktīvais Rīgas ansambļis „Quintus Anima”. Krievu komponistu Sergeja Prokofjeva, Mihaila Gļinkas un Modesta Musorgska pazīstamākie skaņdarbi skanēs Anetes Točas (flauta), Egila Upatnieka (oboja), Mārtiņa Circeņa (oboja), Lindas Eizenbergas (fagots), Agneses Egliņas (klavieres) un Atvara Lakstīgalas (mežrags) izpildījumā. Biļetes uz šo koncertu varēs iegādāties Liepājas Latviešu biedrības namā par 2 latiem.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja