Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Mammadaba vēstniecībā popularizēs atpūtu dabā un 409 Mammadaba objektus visā Latvijā

Lai veicinātu iedzīvotāju atpūtu pie dabas un aicinātu tos izbaudīt Latvijas mežu bagātības, akciju sabiedrība Latvijas valsts meži (LVM) jau vairākus gadus īsteno kustību par atpūtu dabā - Mammadaba.

409 Mammadaba objektu izveidē, labiekārtošanā un uzturēšanā LVM pēdējo piecu gadu laikā kopumā investējuši vairāk nekā 1 miljonu latu. Savukārt, lai vēl vairāk cilvēku iepazīstinātu ar atpūtas iespējām dabā, LVM kopā ar SEB banku Rīgas centrā atklāja Mammadaba vēstniecību, portālam Diena.lv pastāstīja kustības Mammadaba pārstāvji.

Mammadaba vēstniecība būs īpaša dabas zona Rīgas kanālmalā - zaļajā zonā starp Latvijas Universitāti, Latvijas Nacionālo operu un Brīvības pieminekli, kas rīdziniekiem un pilsētas viesiem ļaus izjust un iepazīt meža veltes, iepazīties ar Mammadaba atpūtas objektiem, kā arī baudīt noskaņu, ko sniedz pilnvērtīga atpūta dabā. Mammadaba vēstniecība darbosies no 11. līdz 20. augustam, tā būs atvērta un apmeklētājiem pieejama katru dienu no plkst. 12 līdz 20.

“Lai cilvēkiem parādītu skaistumu, kas mājo Latvijas dabā, lai padarītu atpūtu dabā ērtu un aizraujošu, LVM uztur 409 Mammadaba objektus visā Latvijā. Tās ir 311 atpūtas vietas, 53 apskates objekti, 40 dabas takas un pieci skatu torņi, ko ik gadu apmeklē vairāk nekā pusmiljons dabas mīļotāju gan no Latvijas, gan ārvalstīm,” stāsta LVM Komunikācijas daļas vadītājs Tomass Kotovičs, uzsverot, ka 100 no Mammadaba objektiem atrodas īpaši aizsargājamās dabas teritorijās ar savdabīgu floru un faunu. Turklāt tie ir labiekārtoti un piemēroti ne tikai atpūtas vajadzībām, bet arī aprīkoti ar informācijas stendiem un kalpo kā vides izziņas objekti.

Mammadaba
vēstniecībā būs iespēja ne vien iepazīt Mammadaba objektus un uzzināt par atpūtas iespējām dabā, bet arī izbaudīt dažādas aktivitātes. Ik dienu apmeklētāji varēs piedalīties radošajās darbnīcās, jogas meistarklasēs, galda spēļu spēlēšanā, skaistumkopšanas un veselības mācībās. Turklāt ikvienam dabas mīļotājam būs iespēja bez maksas pasūtīt sev īpašu SEB bankas stila karti ar Mammadaba vizualizācijām, kā arī, piedaloties konkursos, laimēt dažādas balvas, piemēram, kuponus, ko izmantot, viesojoties Mammadaba atpūtas vietās.

Turpretim vakaros Mammadaba vēstniecība pārvērtīsies par dabas koncertzāli, kurā akustiskos koncertus sniegs dažādi mūziķi.

Piektdien, 12. augustā Mammadaba vēstniecībā Rīgā notiek Spēļu diena, kad būs iespēja spēlēt galda spēles un spēles brīvā dabā. Savukārt kosmētikas salona Bize speciālisti sniegs masāžas un pīs bizītes. Sestdien, 13. augustā – Saulainajā dienā – būs jogas meistarklases mammām un bērniem, bet vakarpusē notiks festivāla Laba daba afterpārtijs un grupas Mango koncerts. Svētdien, 14. augustā Mammadaba vēstniecībā būs Ģimenes diena – pikniks, Ludo spēles lieliem un maziem bērniem, visas dienas garumā skanēs projekta Dabas koncertzāle ieraksts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mūžībā devusies aktrise Baiba Indriksone

92 gadu vecumā mūžībā devusies teātra un kino aktrise Baiba Indriksone (22.02.1932–14.05.2024), liecina Latvijas Nacionālā teātra mājaslapā publicētā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja