Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

MARTA izdod albumu Dabas parādība un aicina uz koncertiem

Mūziķe un dziesmu autore MARTA klausītājiem nodod savu otro studijas albumu Dabas parādība, kurā iekļautas deviņas dziesmas latviešu valodā. Jaunā albuma izdošana tiks svinēta tirdzniecības centrā Origo 2. novembra vēlā pēcpusdienā, un ieeja pasākumā būs bez maksas, informēja Warner Music pārstāve Inese Saulāja.

Šoruden aprit divi gadi kopš MARTAS pirmā pilnmetrāžas albuma Lietas, kas notiek manā galvā, kas izpelnījās gan klausītāju, gan mūzikas kritiķu atzinību. "Savā ziņā šis ir kā turpinājums iepriekšējam albumam, jo arī Dabas parādība galvenokārt ir par mani pašu," stāsta dziedātāja. "Dziesmu rakstīšana ir mana terapija, un man ir svarīgi būt godīgai gan pret klausītājiem, gan sevi, citādi šī terapija nestrādā, un man vienkārši nav interesanti. Tāpēc albumā ir iekļauti tikai patiesi stāsti par to, kas man sāp, pēc kā ilgojos un tiecos, kas iepriecina, kas justs un piedzīvots."

2. novembra koncertā klausītājiem tiks prezentēts MARTAS albums Dabas parādība, kas tapis sadarbībā ar dziedātājas muzikālajiem domubiedriem un producentiem JJ Lush (Jānis Jačmenkins) un DJ Rudd (Rūdolfs Budze), kuri veikuši balss ierakstu, producēšanas, miksēšanas un māsterēšanas darbus.

"MARTA ir lieliska stāstniece, kas savus stāstus spēj ietērpt dziesmās. Šķiet, šajā albumā viņas stāstiem esam atraduši nedaudz alternatīvāku skanējumu, to sabalansējot ar smalkumu un sievišķību. Ja atceramies mūžseno teicienu - "pastāvēs, kas pārvērtīsies" - tad MARTA noteikti ir uz palikšanu!" uzskata JJ Lush.

Ilgstošo muzikālo sadarbību komentē arī DJ Rudd: "Vērojot māksliniekus, ar kuriem strādāju, man ir svarīgi redzēt izaugsmi. Man lielu prieku sagādā apjausma, ka MARTA turpina iet savu ceļu, un, manuprāt, dodas pareizajā virzienā - pretī izaicinājumiem un jauniem radošiem apvāršņiem."

Gan albuma, gan līdz šim izdoto Dabas parādības singlu vizuālo noformējumu veidojusi māksliniece Rinalda Feldmane, papildinot Mika Užana fotogrāfijas ar mūzikas iedvesmotiem zīmējumiem.

Albumu dzīvajā izpildījumā būs iespējams dzirdēt pavasarī, vairākos īpašos koncertos. Kā pirmā satikšanās vieta izvēlēta K.K. fon Stricka villa Rīgā, kur 12. aprīlī MARTA ar mūziķu pavadošo sastāvu pilnā garumā izpildīs gan jaunās, gan senākas klausītāju iemīļotas kompozīcijas.

Biļetes pieejamas aula.lv.

 

MARTA (Marta Grigale) ir latviešu dziedātāja un dziesmu autore. Ieguvusi muzikālo izglītību Londonas Mūzikas koledžā, kopš 2016. gada darbojas Latvijas mūzikas industrijā. Dziedātājas debijas albums Lietas, kas notiek manā galvā saņēmis Zelta mikrofona 2021 nomināciju popmūzikas albumu kategorijā. MARTA sadarbojusies ar tādiem pašmāju mūziķiem kā Intars Busulis, DJ Rudd, JJ Lush, Kashuks, Reinis Sējāns, Kaspars Ansons u.c.


 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja