Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Mocarta un Brāmsa mūzika Vīnes klasikas koncertā

Latvijas Koncerti aicina uz festivāla Vīnes klasika koncertu, kurā  Igaunijas pianistes Irinas Zaharenko klavierspēle sabalsosies ar Čurļoņa stīgu kvarteta instrumentiem Mocarta un Brāmsa mūzikā. Koncerts notiks 15. februārī plkst. 19.30 Mazajā ģildē, portālam Kulturasdiena.lv vēsta Latvijas Koncertu sabiedrisko attiecību speciāliste Rinta Bružēvica.Koncertā skanēs Volfganga Amadeja Mocarta Klavierkoncerts un Johannesa Brāmsa Klavieru kvintets. Jaunums Latvijas klausītājam būs 1956. gadā dzimušā Lietuvas komponista Fausta Latena Otrais stīgu kvartets In Loving Memory (1986).

Lietuvas nacionālās kultūras un mākslas balvas laureāts Čurļona stīgu kvartets ir viens no dinamiskākajiem Lietuvas kamermūzikas ansambļiem. Tas izveidots 1968. gadā, kad topošā kvarteta dalībnieki vēl studēja konservatorijā. Čurļoņa stīgu kvartets sniedzis ap četriem tūkstošiem koncertu, uzstājoties Lietuvā un ārvalstīs. Kvartets piedalījies festivālā Berliner Festwochen, Prāgas pavasaris, Šlēzvigas-Holšteinas festivālā, Flandrijas festivālā Morāvijas rudens, Pietre che cantano un citos starptautiskos forumos Zalcburgā, Freiburgā, Duisburgā, Kuhmo, Zagrebā, Oslo, Vašingtonā, Pekinā, Tokijā, Reikjavīkā, Maskavā, Sanktpēterburgā, Ņižņijnovgorodā un citviet. Kvartets muzicējis Leipcigas Gewandhaus, Amsterdamas Concertgebouw, Bonnas Bēthovena zālē, Berlīnes Schauspielhaus, Parīzes Orsē muzejā, Londonas Karaliskajā Svētku zālē, arī Varšavas, Briseles un Japānas filharmoniju zālēs. Mūziķu repertuārā ir vairāk nekā 300 kompozīciju, un tas ir stilistiski daudzveidīgs.

Irina Zaharenkova ir viena no izcilākajām savas paaudzes Igaunijas pianistēm. Viņa ieguvusi pirmo vietu 2006. gada Baha festivāls Leipcigā, Alesandro Kazagrandes konkursā Itālijā un Džordžes Enesku konkursā Rumānijā (2005). Irina Zaharenkova dzimusi Kaļiņingradā, klavierspēli sākusi mācīties četru gadu vecumā pie savas mātes. 1989. gadā ģimene pārcēlās uz Igauniju. Igaunijas Mūzikas akadēmijā viņa studēja klavierspēli pie Lilianas Semperes un klavesīnspēli pie Marisa Valk-Falka. Irina Zaharenkova papildinājusi iemaņas meistarklasēs pie Andrāša Šifa, Stīvena Bišopa Kovaceviča un Endželas Hjūitas. Studējusi arī ķīmiju un igauņu un somu filoloģiju. Irina Zaharenkova ir daudzpusīga pianiste, bieži uzstājas solo un ar orķestri. Repertuāra diapazons ir no baroka līdz mūsdienu mūzikai. Viņa bieži koncertē kā continuo mūziķe dažādos orķestros un baroka ansambļos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja