Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Nacionālajā bibliotēka notiks kopīgs Latvian Voices un Estonian Voices koncerts

26. augustā Latvijas Nacionālā bibliotēkā, Ziedoņa zālē notiks unikāls koncerts, kur kopā uzstāsies divas Baltijas valstu a cappella grupas - Latvian Voices un Estonian Voices, informēja koncerta pārtsāve Aiva Švēde.

Koncerts notiks par godu Latvijas un Igaunijas valstu simtgades svētkiem, un grupas pirmo reizi kopīgi kāps uz vienas skatuves. Grupu vienojošais elements ir ne vien to līdzīgie nosaukumi un spēja ar savu balsu palīdzību radīt unikālas vokālās kompozīcijas, bet arī to starptautiskā atpazīstamība. Abas grupas ir ar gandrīz desmit gadu ilgu skatuves pieredzi, tās sevi pierādījušas auditorijai Eiropā, Āzijā un citviet pasaulē. Gan Latvian Voices, gan Estonian Voices izpildīto mūziku varētu nodēvēt par hibrīdžanriem, jo tajos satiekas dažādu mūzikas stilu krāsas: Estonian Voices gadījumā – igauņu tautas mūzika un džezs;  Latvian Voices gadījumā – latviešu tautas mūzika, akadēmiskā mūzika un popmūzika. 

Estonian Voices ir jaukta vokālā grupa, kuras sastāvā ir seši profesionāli dziedātāji. Grupa pirmo reizi kopā sanāca 2010. gadā uz vienreizēju projektu, tomēr 2011. gadā, kad Tallina bija Eiropas Kultūras galvaspilsēta, džeza dziedātājai Kadri Voorand tika izteikts uzaicinājums grupu vēlreiz sasaukt kopā un būt tās mākslinieciskajai vadītājai.  Kopš tā laika Estonian Voices ir iekarojuši klausītāju sirdis daudzviet pasaulē, aktīvi koncertējot ar saviem solo koncertiem un sadarbībā ar citiem mūziķiem. 2013. gadā Estoanian Voices tika uzaicināti būt par viesmāksliniekiem pasaulslavenās grupas New York Voices koncertā Christmas Jazz festivāla ietvaros.

Latvian Voices ir a cappella grupa, kas dibināta 2009. gadā un savu profesionalitāti apliecinājušas dažādos pasaules mēroga konkursos, piemēram Vokal Total Grācā, Austrijā (2011), A Cappella Leipcigā, Vācijā (2012), Pasaules Koru Olimpiādē Sinsinati, ASV (2012) u.c. Savas mākslinieciskās darbības ietvaros grupa ir sagatavojusi vairākas koncertprogrammas, ierakstījusi septiņus mūzikas albumus un aktīvi koncertē gan Latvijā, gan pasaulē.

Biļetes var iegādāties Biļešu serviss tirdzniecības vietās.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja