Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Nākamā pietura – Zelta mikrofons

Vakar Dailes teātrī notikušajā Mūzikas ierakstu gada balvas Zelta mikrofons 2018 pasniegšanas ceremonijā triumfēja Intars Busulis & Abonementa orķestris, kuri plūca laurus nozīmīgākajā kategorijā Gada albums par ierakstu Nākamā pietura. Tas tika nosaukts arī par labāko popmūzikas albumu, pārspējot Lindas Leen albumu Digital Church, muzikālās apvienības Labvēlīgais tips ierakstu Kaste, grupas Astro’n’out albumu Urda un komponista Raimonda Paula ierakstu Kad tu ej pie bitēm ar dažādu izpildītāju piedalīšanos.

Par ceremonijas varoņiem kļuva arī grupa Instrumenti un Dons, kuri ieguva pa divām Zelta mikrofona statuetēm. Jāņa Šipkēvica un Reiņa Sējāna duets izpelnījās balvu kategorijā Labākā dziesma par kompozīciju Visa par daudz un kategorijā Labākais videoklips par šīs kompozīcijas videoklipu, kura autors ir režisors Uģis Olte. Savukārt Dons uzvarēja kategorijā Labākais koncertieraksts par DVD Tepat un kategorijā Radio hits par dziesmu Pa ceļam.

Šogad balvai tika pieteikti 129 albumi, 62 dziesmas, 76 videoklipi, 28 debitanti un 12 koncertierakstu video formātā, kopskaitā 307 pretendenti, kas ir par 41 ierakstu vairāk nekā iepriekšējā gadā. Tos izvērtēja žūrija 44 ekspertu sastāvā. Žūrijas priekšsēdētājs bija mūziķis un komponists Aivars Hermanis.

Balvu par mūža ieguldījumu Latvijas mūzikas attīstībā saņēma dziedātājs Viktors Lapčenoks un kordiriģents Jānis Erenštreits, kurš vairāk nekā 25 gadus ir vadījis vienu no labākajiem Latvijas zēnu muzikālajiem kolektīviem – Rīgas Doma zēnu kori.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin 15 gadu jubileju

Aprīlī muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin piecpadsmit gadu jubileju. Tā darbības laikā izveidots plašs un daudzveidīgs krājums, pulcēts liels apmeklētāju skaits un veidotas neskaitāmas i...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja