Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +10 °C
Smidzinošs lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Nāks klajā bērnu popgrupas Dzeguzīte Ziemassvētku albums Piparkūku pipari

1. decembrī plkst. 12 t/c Spice tiks atzīmēta Latvijas populārākās bērnu popgrupas Dzeguzīte jaunā Ziemassvētku dziesmu albuma Piparkūku pipari izdošana, informē _Mikrofona ieraksti._Albumā ieļautas astoņpadsmit komponista Gunāra Freidenfelda dziesmas ar dzejnieku Māras Cielēnas, Imanta Lasmaņa,  Ojāra Vācieša,  Viļa Plūdoņa, Ulda Ausekļa, Jāzepa Osmaņa u.

c. dzeju. Ieraksti veikti Latvijas Radio studijā kopā ar producentu Māri Lāci. Dzeguzīti "ganīja" ansambļa ilggadīgā vadītāja Daila Martinsone. Piecu dziesmu ierakstos piedalījies pazīstamais dziedātājs Andris Daņiļenko. Albumā iekļautas galvenokārt jaunas un agrāk nedzirdētas Ziemassvētku laika dziesmas: Ceļā uz Ziemassvētkiem , Eglīte, Maršs visiem Jaungadiem, Svētvakarā, Ticība, Veltījums Kaķīša dzirnavām, Ziemassvētku laiks un daudzas citas. Albuma bukletā atrodami visu dziesmu teksti , tāpēc visi mazie un lielie dziedātāji varēs dziedāt līdzi un mācīties šis jautrās un draiskās Ziemassvētku dziesmas un vēlāk tās izpildīt pie eglītes mājās saņemot dāvanas. Dziesmu komponists Gunārs Freidenfelds albuma bukletā dalās ar savām pārdomām par jaunajām dziesmām un savām Ziemassvētku sajutām: "Man kopš bērna dienām visu svētku svētki ir tieši Ziemassvētki. Kā visgaidītākie, vismīļākie, visbaltākie, visģimeniskākie! Kaut toreiz tika svinēti aiz pievērtiem logu slēģiem, kaut arī eglītē konfektes vietā šūpojās papīrītī ietīts maizes kumosiņš, arī kāds no iepriekšējās dzīves saglabājies spožs nieciņš. Un kāpēc tā dāvana nevarētu būt dziesma? Kaut arī nezināma, nekad nedzirdēta. Ir taču tik interesanti noskaidrot, izzināt, kas tai spožajā iepakojumā ir paslēpts.Šajā dāvaniņā ir melodijas un vārdi. Bet pats svarīgākais – ir iespēja dāvanai pievienot savas izjūtas, savu varēšanu un gribēšanu. Un tad jau tā būs jūsu dāvana. Kādam citam. Varbūt arī tam mazajam puisēnam, kuram tagad jau sirma galva. Būšu priecīgs, ja pieņemsiet šo dāvaniņu, un laimīgs, ja dāvināsiet to citiem!"

Albuma noformējumā mākslinieks Guntars Ošenieks izmantojis speciāli Iļģuciema maiznīcā ceptu piparkūku burtiņus ar glazūru un piparu rotājumiem.

Albumu izdod kompānija Mikrofona ieraksti. Albuma izdošanu atbalsta FF Foods.

Sestdien, 1. decembrī sāksies arī citas Ziemassvētku sajūtas rosinošas aktivitātes. Vienlaicīgi ar albuma prezentāciju t/c Spice 2. stāvā tiks atklāta līdz šim lielākā Iļģuciema maiznīcas veidotā lielformāta piparkūku izstāde – pasaka Rūķa Pipariņa Ziemassvētku darbnīca. Ārā pie t/c Spice ikvienam būs unikāla iespēja apskatīt dzīvus Ziemassvētku briežus, par kuru krustvecākiem kļūs un vārdus piešķirs stiliste Santa Bindemene-Mihelsone, bērnu grupa Dzeguzīte ar Guntaru Raču,dziedātājs, nu jau izaugušais Dzeguzēns, Valters Frīdenbergsun SIA FF Foods vadītājs Andrejs Fraimanis. Turpat darbosies Ziemassvētku veikals, kur vienuviet būs pieejama visplašākā Latvijas ražotāju un mākslinieku veidoto svētku dāvanu izvēle. Iļģuciema maiznīcas konditorejas kafejnīcā varēs nobaudīt dažādus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja