Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

No Latvijā tapušiem skaņdarbiem pērn radiostacijās visvairāk atskaņotas Dona dziesmas

No Latvijā radītajiem skaņdarbiem pērn radiostacijās visvairāk atskaņotas Dona dziesmas, liecina Latvijas Izpildītāju un producentu apvienības (LaIPA) dati

Visvairāk – 2106 reizes – atskaņota Dona dziesma Pēdējā vēstule, viņa Atbilde spēlēta 1941 reizi, kompozīcija Tev piedzims bērns – 1678 reizes.

Ceturtajā vietā ierindojusies Rikardiona dziesma Mīlas tuksnesis, piektajā – Liepavota skaņdarbs Vēstule uz Latviju. Sestajā un septītajā vietā ir grupas Carnival Youth kompozīcijas Never Have Enough un Brown Eyes And All The Rest.

Astotajā vietā iekļuvusi Ineses un Harija Spanovska dziesma Neatstāj mani, devītajā – Galaktikas skaņdarbs No visas sirds, desmitnieku noslēdz Andra Ērgļa izpildītā kompozīcija Ripoja akmens.

LaIPA valdes priekšsēdētāja un SIA Mikrofona ieraksti vadītāja Elita Mīlgrāve paziņojumā medijiem vērš uzmanību, ka diemžēl Latvijā radiostacijas priekšroku dod ārzemēs veidotiem skaņdarbiem un Latvijas mūzikas atskaņošanu par prioritāti ir izvirzījuši vien sabiedriskie radio.

2014. gadā spēlētāko dziesmu desmitniekā visas ir ārvalstu mākslinieku radītas kompozīcijas. Pērn visvairāk – 3627 reizes – atskaņots dueta Milky Chance skaņdarbs Stolen Dance. Otrajā un trešajā vietā ir Coldplay dziesmas A Sky Full of Stars (3450 reizes) un Magic (3416 reizes).

Ceturtajā vietā ierindojusies Kelvina Harisa kompozīcija Summer, piektajā – Džona Ledženda All of Me, sestajā – Imagine Dragons dziesma Demons, septītajā – Emin skaņdarbs Ja luchshe. Astotajā vietā iekļuvusi American Authors kompozīcija Best Day of My Life, devītajā – Bastille dziesma Of the Night. Pērn spēlētāko skaņdarbu topu noslēdz Sema Smita Money on My Mind.

Pagājušajā gadā Latvijas radiostacijās atskaņotāko fonogrammu tops veidots, balstoties uz 47 Latvijas radiostaciju iesniegtajām atskaitēm. Dati rāda, ka 100 spēlētāko dziesmu vidū ir tikai 17 Latvijā radīti skaņdarbi. Tas liecina, ka radiostaciju repertuārā joprojām dominē ārzemju hiti.

Elita Mīlgrāve gan atzīst, ka salīdzinājumā ar iepriekšējiem gadiem latviešu mūzikas īpatsvara pieaugumam ir pozitīva dinamika. "Tādā mazā valstī, kāda ir Latvija, būtiski šo situāciju varētu sekmēt vienīgi izmaiņas Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā par Latvijā radītas mūzikas īpatsvara noteikšanu radiostacijās," uzskata LaIPA valdes priekšsēdētāja.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja