Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

No šodienas tirdzniecībā pieejamas biļetes uz jauno mūzikas festivālu Rīga Jūrmala

No 27. februāra visās Biļešu paradīzes kasēs un interneta veikalā www.bilesuparadize.lv ir iespēja iegādāties biļetes uz jaunā pasaules līmeņa simfonisko orķestru festivāla Rīga Jūrmala (RJMF2019) koncertiem, informēja festivāla pārstāve Inga Vasiļjeva.

Festivāla Rīga Jūrmala izpilddirektore Zane Čulkstēna atzīmē, ka pēc valsts simtgades bagātīgā muzikālā piedāvājuma jaunais festivāls turpinās augsta līmeņa viesmākslinieku koncertu tradīcijas - četras nedēļas nogales Latvijā izskanēs pasaules līmeņa orķestru koncerti ar leģendāriem diriģentiem un izciliem solistiem, kā arī solokoncerti un jauno, nākotnes zvaigžņu īpašie dienas koncerti.

“Jau šobrīd varam teikt, ka ļoti lielu interesi izraisa abi Bavārijas Radio simfoniskā orķestra un Izraēlas filharmonijas orķestra koncerti,” piebilst Z. Čulkstēna.

RJMF2019 organizatori ir pārliecināti par nepieciešamību nodrošināt pasākumu pieejamību iespējami plašai  auditorijai – biļešu cenas uz koncertiem ir sākot no EUR 10 uz jauno talantu koncertiem Dzintaru koncertzāles Mazajā zālē un Lielajā Ģildē, sākot no EUR 15 uz koncertiem Dzintaru koncertzālē un sākot no EUR 20 uz Bavārijas Radio simfoniskā orķestra koncertiem Latvijas Nacionālajā operā. Pensionāriem, studentiem un akadēmisko mūzikas iestāžu pārstāvjiem biļešu cenām tiks piemērotas īpašas atlaides.

Apmeklētājiem būs iespēja iegādāties arī nedēļas nogales abonementus. Katrā abonementā ietilpst visi festivāla piedāvātie koncerti konkrētajā nedēļas nogalē (piemēram, iegādājoties abonementu uz koncertiem no 19. līdz 21. jūlijam, varēs apmeklēt abus Bavārijas Radio simfoniskā orķestra un Marisa Jansona koncertus, vijolnieka Juliana Rahlina un pianista Rūdolfa Būhbindera koncertu, kā arī divus solokoncertus - Lukasa Ģeņuša un Martina Džeimsa Bartleta koncertus). Katrs abonementa īpašnieks koncertu starpbrīžos tiks aicināts uz šampanieša glāzi īpašajā viesu zonā. Abonementus var iegādāties uz fiksētām sēdvietām četrās cenu kategorijās: EUR 350 un 150.

RJMF2019 ietvaros četras nedēļas nogales Latvijā muzicēs tādi orķestri un pasaulslaveni diriģenti kā Bavārijas Radio simfoniskais orķestris un Mariss Jansons (19. un 21. jūlijs), Izraēlas filharmonijas orķestris un Zubins Meta (24. un 25. augusts), Londonas simfoniskais orķestris un Džanandrea Noseda (30. un 31. augusts) un Krievijas Nacionālais orķestris un Mihails Pļetņovs (18. augusts). Atskaņos solo, kā arī sniegs solokoncertus daudzas akadēmiskās izpildītājmākslas zvaigznes – pianisti Rūdolfs Buhbinders (20. un 21. jūlijs),  Marejs Peraija (24. jūlijs), Juidzja Vana (25. augusts.) un Sondžins Čo (30. augusts), vijolnieks Julians Rahlins (19. jūlijs) un Vadims Repins (31. augusts), čellists Miša Maiskis (16. augusts), tenors Jozefs Kaleja (17. augusts). Dienas koncertus sniegs jaunie talanti, kuru sasniegumu kontā ir uzvaras prestižos starptautiskos koncertus un dažādu organizāciju nominācijas Gada jaunais mūziķis – pianisti Jans Ļiseckis (23.augusts), Liks Debargs (1.septembris), Deniss Kožuhins (24. augusts), Luks Geņušs (20.jūlijs) un Mārtins Džeims Bārtlets (21. jūlijs), čellists Edgars Moro (01. spetembris), vijolniece Aleksandra Konunova (25. jūlijs), baritons Bendžamins Apls (18. augusts), soprāns Dzjina Fana (30. augusts), ģitārists MILOŠ (17. augusts).

Festivāla programma un vairāk informācijas par festivāla norisi ir pieejama RJMF2019 mājas lapā  www.riga-jurmala.com.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja