Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Noskaidroti Riga Jazz Stage 2014 finālisti

Noskaidroti konkursa Riga Jazz Stage 2014 finālisti, kuri no 3. līdz 5. aprīlim uzstāsies konkursa finālā kinoteātrī Splendid Palace, informēja Riga Jazz Stage pārstāve Lelde Zaķe.

Konkursa žūrija finālam kategorijā Vokāls izvirzījusi: Susanna Aleksandra Veldi (Igaunija), Ajda Stina Turek (Slovēnija), Agata Kubiak (Polija), Alina Rostotskaya (Krievija), Natalie Dietz (Austrālija), Malene Kjaergaard Lund (Dānija), Tamir Grinberg (Izraēla), Maria Schafer (ASV), Loren Battley (ASV), Vytayte Pupšyte (Lietuva), Egle Petrosiute (Lietuva), Hilda Sibeck (Zviedrija), Isabella Lundgren (Zviedrija), Jekaterina Šarigina (Latvija), Kristīne Prauliņa (Latvija), Rūta Dūduma (Latvija), Charlotta Kerbs (Somija), Kadi Vija (Somija), Miriam Ast (Vācija), Lydia Schiller (Vācija).

Finālam kategorijā Saksofons izvirzīti: Nadim Teimoori (Lielbritānija), Max Zenger (Somija), Batuhan Salliel (Turcija), Ori Jacobson (Izraēla), Daniel Vargas (Ungārija), Toms Rudzinskis (Latvija), Dāvis Jurka (Latvija).

Vokāliste no Turcijas un saksofonists no Armēnijas tiks izziņoti vēlāk.

Žūrijas pārstāvis – Stokholmas džeza festivāla mākslinieciskais direktors Magnus Palmkvists atzīst, ka konkursantu iesūtītie materiāli ir ļoti kvalitatīvi. Viņš apstiprina, ka konkurss Riga Jazz Stage ir augsta līmeņa džeza pasākums ne tikai Baltijas valstu un Skandināvijas, bet arī Eiropas un pat pasaules mērogā, jo konkursam pieteikušies dalībnieki no tādām džeza tradīciju bagātām valstīm kā ASV un Austrālija.

Savukārt mūziķis, Londonas 606 Club īpašnieks Stīvs Rubijs ir pārsteigts par konkursantu augsto profesionalitātes līmeni un atzīst, ka viņi noteikti ir daļa no šī brīža džeza jaunās paaudzes pārstāvjiem. Līdzās tam viņš atzīst, ka starptautiskās žūrijas sastāvs liecina par to, ka konkurss ir prestižs un ar nepacietību gaida konkursantu uzstāšanos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pa Latviju turpina kursēt Ziedoņa vilciens

Vilciena sastāvs, kura vagonu logus iepriekšējā gadā rotāja ziedoši ķirši, šogad ieguvis zaļumu un aicina ceļot pa Latviju, turpinot projektu Ieraugi, Sajūti, Noķer Ziedoni. Elektrovilcien...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja