Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Notiks Origo Folk festivāls

Ceturtdien, 18. augustā plkst. 14.30 jau devīto reizi Rīgā norisināsies Origo Folk festivāls ar etno - džeza pērlēm no Kubas, Krievijas, Igaunijas un Latvijas, portālam Diena.lv pastāstīja tirdzniecības centra Origo sabiedrisko attiecību vadītāja Lāsma Trofimova.Festivāla vadošo mākslinieku godā šogad ir Latīņamerikas un afrokubas džeza sastāvs Che Guevara Jazz – mūzika ar labākajām džeza tradīcijām, kas savijušās ar salsas, svinga, sambas, lambadas, bossanovas, ča-ča-ča un citiem žanriem.

Apvienība We Paint Estonia piedāvās šovu, kur elektroniskie un akustiskie instrumenti skatītāju iztēlē uzzīmēs krāšņas fotogrāfijas. Igaunijas grupa izmanto senus un vienlaikus mūsdienīgus veidus, runājot igauņu tradicionālās mūzikas valodā. Muzikālās apvienības līderim Tiit Kikas jau 90. gadu sākumā bija izveidojusies padziļināta interese par dažādu tautu mūziku. T. Kikas nominēts prestižām mūzikas balvām Igaunijā, paralēli dažādiem mūzikas projektiem sarakstījis mūziku arī filmām, teātra izrādēm, televīzijas un radio oriģinālraidījumiem.

„Tautu tradīciju dziesmā un dejā uzkrātās zināšanas tiek nodotas cauri gadsimtiem. Mūsdienās ir jāmeklē jauni veidi, kā šīs zināšanas nodot tālāk nākamajām paaudzēm, apvienojot seno ar jauno. Mūzikas ritms ļauj veldzēt dvēseli un iepazīt jaunu pasauli,” stāsta tirdzniecības centra Origo vadītājs Aleksandrs Ņemirovskis.

Nils Īle, kurš uzstāsies ar savu projektu Mamadu, saka: „Katru reizi koncertprogrammā kaut kas mazliet mainās. Uz Origo skatuves tā galvenokārt būs saspēle ar ievērojami sarežģītākiem ritmiem. Šī mūzika līdzinās meditācijai un balansa meklējumiem, kas rada savdabīgu noskaņu. Koncerta laikā klausītājus gaida pārsteigums - tiks izmantoti ne tikai tradicionālie mūzikas instrumenti. Mūsu jaunie ritmi izceļ balss potenciālu, rada emocijas, kas pārņem ķermeni.”

Kultūras aktivitāšu centrs Origo Summer Stage Stacijas laukumā visas vasaras garumā piedāvā sajust un piedzīvot Latvijas nozīmīgāko vasaras pasākumu un festivālu garšu, uz vienas skatuves atspoguļojot Latvijas lielākos mūzikas festivālus - Imantdienas, Rīgas Ritmi, Saulkrasti Jazz, Summertime - aicina Inese Galante, Jaunais Vilnis.

Iejūtoties vasarīgajā nedēļas nogales ritmā, piektdienu vakaros ikviens aicināts ērti iekārtoties kādā no vasaras kafejnīcām un ļauties dažādu mūzikas žanru izpildītāju priekšnesumiem. Savukārt 450 m2 plašajā brīvdabas galerijā visas vasaras garumā tiek izstādītas lielformāta foto izstādes, atspoguļojot Latvijas nozīmīgākajos svētkos un ikdienā tvertos mirkļus. Visi pasākumi ir bez ieejas maksas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja