Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Orķestris Rīga koncertos Cēsīs un Ventspilī atskaņos mūziku no kinofilmām Nameja gredzens un Rīgas sargi

Šajā pavasarī Orķestra Rīga koncertdzīvē iecerēti divi koncerti Latvijas reģionālajās koncertzālēs. Tie būs pirmie Orķestra Rīga koncerti Vidzemes koncertzālē Cēsis un Ventspils koncertzālē Latvija. Savukārt ar astronomiskā pavasara atnākšanu 20. martā Rīgā sāksies jau tradicionālais Orķestra Rīga rīkotais Pavasara festivāls Windstream, informēja Orķestra Rīga mārketinga speciāliste Baiba Tilhena.

Koncertprogrammā Orķestris Rīga. Zaļupe un kino mūzika, kas tiek piedāvāta klausītājiem Cēsīs 1. martā un Ventspilī 7. martā, būs iespēja dzirdēt mūziku no populārām kinofilmām Nameja gredzens un Rīgas sargi. Atcerēsimies arī filmu labākos kadrus ar Roberta Rubīna un Oresta Silabrieža veidotu video atskatu. Īpašs būs kinofilmas Nameja gredzens stāsts, jo tajā orķestrim pievienosies filmas mūzikas autors Rihards Zaļupe, atskaņojot sitaminstrumentu solo partiju. Koncertprogrammā Orķestris Rīga. Zaļupe un kino mūzika iekļauti arī skaņdarbi no orķestra jaunākā ierakstu albuma Pašu auklētie, kurā 2019. gadā tika ieskaņota Viļņa Šmīdberga, Jēkaba Jančevska, Ilonas Breģes un Andra Sējāna mūzika. Koncertprogrammas diriģents Valdis Butāns. Mūziku ar stāstiem bagātinās mūzikas žurnāliste Liene Jakovļeva.

Pavasara festivāls Windstream 2020 tiks atklāts ar starptautiski atzītā britu diriģenta Duglasa Bostoka (Douglas Bostock) pirmo viesošanos Latvijā. Viņa karjeru piepilda koncerti gan ar simfoniskajiem orķestriem, kā Londonas filharmoniķi, BBC orķestris, Prāgas radio simfoniskais orķestris, gan arī ar pūtēju orķestriem visā pasaulē. Īpaši izceļams laiks, ko Duglass Bostoks pavadījis vienā no pasaules labākajiem pūtēju orķestriem – Tokio Kosei Wind Orchestra – kā galvenais diriģents (2000-2006), un veicis vairākus desmitus albumu ierakstu ar šo kolektīvu. Lielajā ģildē 20. martā Windstream  atklāšanas koncertā Orķestris Rīga Bostoka vadībā atskaņos Latvijā iepriekš nedzirdētus skaņdarbus, ko sacerējuši japāņu komponisti Jasuhide Ito, Tetsunosuke Kušida, Tošio Mašima. Tā būs izlase no labākajiem Japānas autoru darbiem simfoniskajam pūtēju orķestrim. Skanēs arī čehu komponista Vaclava Nelhībela un britu autora Filipa Spārka mūzika.

Nākamie Pavasara festivāla Windstream 2020 koncerti gaidāmi 25. martā, 1. aprīlī, Lielajā piektdienā un Otrajās Lieldienās. Plašāk par festivāla programmu un norises datumiem www.orkestris.riga.lv.

Līdz pavasarim orķestra repertuārā paredzēti arī citi koncerti. 14. februārī koncertā Holivudas mīlas stāsti visskaistākās melodijas no Holivudas filmām līdzās orķestrim izdziedās jau iemīļoti solisti Aija Vītoliņa un Daumants Kalniņš. Koncertā solīta arī kāda intriģējoša tikšanās ar jauno mākslinieci – dziedātāju Katrīnu Paulu Felsbergu. Bērnu auditorijai orķestris piedāvā koncertus kinoteātrī Splendid Palace. 22. janvārī koncerts Muzikālie koki un 26. februārī koncerts Pa ceļam ar mūziku izskanēs skolēnu koncertcikla Nāc, ieklausies Orķestrī Rīga! ietvaros.

Biļetes Biļešu paradīzes kasēs un www.bilesuparadize.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja